enda

Pat Corner

Viggo Larsen, Danmark, 1909

14 min.DK/Kort fiktionDetektivfilm, KrimiStumfilm

På et værtshus foregiver en krøbling at blive dårlig, og han får lov af værten til at hvile sig i et lagerlignende rum. Da værten er gået, åbner manden en lem i gulvet og kryber ned i kælderen, som støder op til en bank. Han hugger løs på muren, men en vagtmand hører støjen og meddeler det til direktøren, som derefter går ned og lytter.
Detektiven Pat Corner tilkaldes. Bankhvælvingerne inspiceres, men "krøblingen" ligger atter i lagerrummet og hjælpes bort.
Corner inspicerer omgivelserne og konstaterer, at man fra værtshusets lagerrum via en skjult lem kan komme ned i kælderen. Værten fortæller om krøblingen, og Corner opsøger ham i hans tilholdssted i kælderen. Corner forsøger at true den blinde og lamme mand, men uden held. Han forlader ham, og krøblingen forsvinder gennem en camoufleret lem i muren og mødes med en medskyldig. Corner har fået assistance af bankdirektørens førstemand, som skal holde vagt i krøblingens kælder. Her overmandes han af de to forbrydere, som slæber ham ind i et tilstødende kælderrum, hvor de truer ham. Corner er snart tilbage med et par betjente. Han ser, at bankmedhjælperen er borte. Den camouflerede mur sprænges med krudt. Forbryderene overmanes, og bankmanden frelses.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Pat Corner
Dansk titel Pat Corner
Andre titler Mesterdetektiven, Pat Corner, der Meisterdetektiv, Der Goldbestand in Gefahr
Instruktør Viggo Larsen
Fotograf Axel Sørensen
Medvirkende Viggo Larsen, Axel Boesen, Elith Pio, Gudrun Kjerulf
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Tekniske data 250 meter, 35 mm, Normal, Sort-hvid, Stum
Comment Nordisk neg. nr. 468.

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Instruktion

Instruktion Viggo Larsen

Foto

Foto Axel Sørensen

Medvirkende

Pat Corner Viggo Larsen
Bankdirektør Axel Boesen
Medvirkende Elith Pio
Medvirkende Gudrun Kjerulf

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse
Program - stumfilm & mikro