enda

Axel Boesen

(1879 - 1957)

Skuespiller. Født 10/2 1879, død 15/6 1957 - 78 år gammel. Gift med skuespiller Solborg Fjeldsøe Rasmussen. Bror til skuespiller og teaterdirektør Fritz Boesen.

Debuterede som 18-årig på Dagmarteatret i "Dansen paa Koldinghus". Fik sit gennembrud i en operette på Frederiksberg Teater og var især kendt for sin smukke stemme. Indspillede adskillige plader.

Var fra 1909 fast knyttet til Nordisk Film, hvor han indtil begyndelsen af 20'erne medvirkede i omkring 100 film, udelukkende i statistagtige små-roller.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den stjålne minister 1949 2. censor DK/Spillefilm
For frihed og ret 1949 Medvirkende DK/Spillefilm
Med fuld Musik 1933 Medvirkende DK/Spillefilm
Takt, Tone og Tosser 1925 Medvirkende DK/Spillefilm
Prometheus I-II 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Blind Passager 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Scenens Børn 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Har jeg Ret til at tage mit eget Liv? 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
En Skuespillers Kærlighed 1920 Tjener DK/Spillefilm
Lykkens Blændværk 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Æreløse 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Konkurrencen 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Maharadjahens Yndlingshustru II 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Mod Lyset 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hatten med skatten 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Præsten fra Havet 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
For sit Lands Ære 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Hævneren 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Du skal ære - 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Ridderen af den bedrøvelige Skikkelse 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
H.P. hænger paa 'en 1917 Tjener DK/Kort fiktion
Nattevandreren 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Nattens Mysterium 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Et fremmeligt Barn 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fjeldpigen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Hittebarnet 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Klovnen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Gengældelsens Ret 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Den største Kærlighed 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Spejlets Spaadom 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Børsens Offer 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Manden med de ni Fingre IV 1916 Politibetjent DK/Spillefilm
Manden uden Fremtid 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Nattens Gaade 1915 Læge DK/Spillefilm
De Nygifte 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den hvide Rytterske 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Mit Fædreland, min Kærlighed 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Tempeldanserindens Elskov 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Den gæve Ridder 1915 Betjent DK/Spillefilm
Naar Hævngløden slukkes 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Kvinden, han mødte 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Evangeliemandens Liv 1915 Fange/festdeltager DK/Spillefilm
Kærlighedens Firkløver 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et Kærlighedsoffer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den kulørte Slavehandler 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Expressens Mysterium 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvor er Pelle? 1913 Betjent DK/Kort fiktion
Gæstespillet 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Scenen og Livet 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Den store Operation 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Den tredie Magt 1913 Tjener DK/Spillefilm
Hans vanskeligste Rolle 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skæbnens Veje 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Giftslangen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Springdykkeren 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Paa Frierfødder 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Stærkeste 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Pro forma 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødsangstens Maskespil 1912 Passager DK/Spillefilm
Vor Tids Dame 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Tropisk Kærlighed 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den kære Afdøde 1912 En journalist DK/Kort fiktion
Livets Baal 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Damernes Blad 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et Hjerte af Guld 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Undvegne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighed og Venskab 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Vampyrdanserinden 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gud raader 1912 En krovært DK/Spillefilm
Det gamle Købmandshus 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den sorte Haand 1911 En rig mand DK/Kort fiktion
Dyrekøbt Ære 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Sønnen fra Rullekælderen 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Livets Løgn 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Ungdommens Ret 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Venus 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Sorte Hætte 1911 Skurk DK/Spillefilm
Zigeunersken 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det bødes der for 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Det mørke Punkt 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Folkets Vilje 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den forsvundne Mona Lisa 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mormonens Offer 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Dyrekøbt Glimmer 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den farlige Alder 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandels sidste Offer 1911 Selskabsgæst DK/Spillefilm
Rivaler 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gennem Kamp til Sejr 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den gule Djævel 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fabian paa Kærlighedsstien 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes i Bondefangerklør 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kuffertens Hemmelighed 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Spionen fra Tokio 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Tyven 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kean 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Anarkister ombord 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gammel Kærlighed ruster ikke 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dr. Nikola III 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Arvingen til Kragsholm 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Smæklaasen Medvirkende DK/Kort fiktion
Skæbnens Hjul Medvirkende DK/Kort fiktion
Den stjaalne Politibetjent Medvirkende DK/Kort fiktion
Mysteriet paa Duncan Slot Medvirkende DK/Spillefilm
En Bryllupsrejse Medvirkende DK/Kort fiktion
Spaakonens Datter Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.