enda

Viggo Larsen

(1880 - 1957)

Skuespiller, instruktør. Født 14/8 1880, død 6/1 1957 - 76 år gammel.

Oprindeligt sergent. Blev i 1905 ansat i Ole Olsens 'Biograf Theatret' i Vimmelskaftet, hvor han var kontrollør, skrev programmer og førte regnskabsbøgerne. I 1906, da Ole Olsen startede filmproduktion i Valby og stiftede Nordisk Films Kompagni, blev Viggo Larsen forflyttet dertil og kom til at instruere og medvirke i størstedelen af de film, der blev indspillet i perioden 1906-09. Sammen med et hold af entusiaster og pionerer (bl.a. Storm P., Axel Graatkjær, Gustav Lund, Petrine Sonne og Holger-Madsen) var Viggo Larsen én af hovedkræfterne i opbygningen af en dansk filmindustri og udviklingen af en filmproduktion, der fra første færd var bestemt for verdensmarkedet. Han huskes af eftertiden især for "Løvejagten" (1907/1908), hvor han spiller den ene af de to vildtjægere.

I 1910 rejste Viggo Larsen til Berlin, hvor han arbejdede som både skuespiller og instruktør med stor succes hos Vitascope, Ufa og i sit eget selskab. Han blev især kendt for sit samarbejde med skuespillerinden Wanda Treumann.

Viggo Larsen har helt givet medvirket i og instrueret flere film, end han er krediteret for i denne filmografi.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
3 må man være 1959 Restaurantgæst DK/Spillefilm
Maison Fifi 1915 Instruktion U/Spillefilm
Axel Breidahl paa Kostumebal 1914 Instruktion U/Spillefilm
Axel Breidahl køber en Bænk 1912 Instruktion U/Spillefilm
Eksplosionen i den store Kulgrube 1911 Instruktion DK/Kort fiktion
Sangerindens Diamanter 1910 Instruktion, Sherlock Holmes DK/Kort fiktion
Den gule Djævel 1910 Instruktion DK/Kort fiktion
Duellen 1910 Instruktion DK/Kort fiktion
Dødsspringet 1910 Instruktion DK/Kort fiktion
Ørneægget 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Heksen og Cyklisten 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Barnet som Velgører 1909 Instruktion, Vagabonden DK/Kort fiktion
Capriciosa 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Et Budskab til Napoleon paa Elba 1909 Instruktion, Napoleon DK/Kort fiktion
Natten før Christians Fødselsdag 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Pat Corner 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Den graa Dame 1909 Instruktion, Sherlock Holmes DK/Kort fiktion
I Forbryderhænder 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Madame sans Gene 1909 Instruktion, Napoleon DK/Kort fiktion
Nat Pinkerton I 1909 Instruktion, Nat Pinkerton DK/Kort fiktion
Paul Wangs Skæbne 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Den vanartede Søn 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Nat Pinkerton II 1909 Instruktion, Nat Pinkerton DK/Kort fiktion
Grevinde X 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
De to Guldgravere 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Arvingen til Kragsholm 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Wilhelm Tell 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Anarkister ombord 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Dr. Nikola I 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Dr. Nikola II 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Dr. Nikola III 1909 Instruktion DK/Kort fiktion
Droske 519 1909 Instruktion, Sherlock Holmes, opdager DK/Kort fiktion
En Kvinde af Folket 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Faderen 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hævnen 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Apache Dans 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Armbaandet 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Testamentet 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Barn i Kirke 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Løvejagten 1908 Instruktion, Jæger DK/Kort fiktion
Motorcyklisten 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Svend Dyrings Hus 1908 Instruktion, Faderen DK/Kort fiktion
Et Folkesagn 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Kaliffens Æventyr 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Karneval 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Lille Hanne 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Lykkens Galoscher 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Othello 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Smæklaasen 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
La Tosca 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Trilby 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes i Livsfare 1908 Instruktion, Sherlock Holmes DK/Kort fiktion
Vildmanden 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Verdens Herkules 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Synderinden 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Den falske Generaldirektør 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Alkymistens Datter 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Bjørnejagt i Rusland 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Alene i Verden 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Den Blinde 1908 Instruktion DK/Kort fiktion
Dansen paa Koldinghus 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Pierrot og Pierette 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Flugten fra Seraillet 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Kameliadamen 1907 Instruktion, Armand DK/Kort fiktion
Der var engang 1907 Instruktion, Prinsen DK/Kort fiktion
Drama fra Riddertiden 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Fyrtøjet 1907 Instruktion, Soldaten DK/Kort fiktion
Den hvide Slavinde 1907 Instruktion, Pigens forlovede DK/Kort fiktion
Happy Bob paa Keglebane 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Happy Bob paa Rottejagt 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Happy Bob som Bokser 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Happy Bob som Cyklist 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Happy Bob som Frier 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Happy Bob som Tjener 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Isbjørnejagt 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Mesalliancen 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
En moderne Søhelt 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Den sorte Maske 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Tantes Fødselsdag 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Texas Tex 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Æren tabt alt tabt 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Vikingeblod 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Hævnet 1907 Instruktion, Pigens kæreste DK/Kort fiktion
Falliten 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Drengen med den sjette Sans 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Den glade Enke 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Angelo, Tyran fra Padua 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Baby paa Laanekontoret 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Røverens Brud 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Skipperens Datter 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fra Bagdad 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Haanden 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hjortens Flugt 1907 Medvirkende DK/Kort fiktion
Tryllesækken 1907 Instruktion DK/Kort fiktion
Anarkistens Svigermoder 1906 Instruktion, Anarkisten DK/Kort fiktion
En Foræring til min Kone 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Galejslaven 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Gaardmandssøn og Husmandsdatter 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Professorens Morgenavis 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Røverhøvdingen 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Stenhuggerens Datter 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Caros Død 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Fiskerliv i Norden 1906 Instruktion, Fisker, præst DK/Kort fiktion
Den glade Enke 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
En ny Hat til Madammen 1906 Instruktion DK/Kort fiktion
Journalisten som Sjover Instruktion DK/Kort fiktion
Peters Held Instruktion DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes II Instruktion, Sherlock Holmes DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes III Instruktion DK/Kort fiktion
To Børn paa Landevejen Instruktion DK/Kort fiktion
Syndens Sold Instruktion DK/Kort fiktion
Rosen Instruktion, Frier DK/Kort fiktion
Lægens Offer Medvirkende DK/Kort fiktion
Præstens Sønner Medvirkende DK/Kort fiktion
Ridderen af Randers Bro Medvirkende DK/Kort fiktion
Sømandsliv Medvirkende DK/Kort fiktion
Feens Rose Medvirkende DK/Kort fiktion
En Opstandelse Medvirkende DK/Kort fiktion
Hans og Trine Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighed i Orienten Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.