enda

Project X

Nima Nourizadeh, USA, 2012

88 min.U/SpillefilmUngdomsfilm

Projekt X følger tre tilsyneladende anonyme gymnasieelever, da de forsøger en sidste gang at skabe et navn for dem selv. Deres idé er uskyldig nok: Lad os holde en fest, som ingen nogensinde vil glemme, men intet kunne forberede dem på denne fest. Rygtet om festen spredes hurtigt, samtidig med at drømme brister og ødelæggelserne løber op - men tre legender er født.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel Project X
Original titel Project X
Instruktør Nima Nourizadeh
Manuskript Matt Drake, Michael Bacall
Producer Todd Phillips
Fotograf Ken Seng
Klipper Jeff Groth
Scenograf Bill Brzeski
Medvirkende Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Silver Pictures
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Dansk biografpremiere 08.03.2012
Premierebiografer Palads, BioCity (Tåstrup), Ballerup, CinemaxX, Kinopalæet (Lyngby), Falkoner samt 34 biografer i provinsen.
Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen har en særdeles seksualiseret og i lange perioder også destruktiv og voldelig stemning. I adskillige længerevarende scener ser man unge, der under indtagelse af voldsomme mængder alkohol og stoffer fester på en grænseoverskridende og orgiastisk måde. Sprogbrugen er hele filmen igennem groft seksualiseret, og i adskillige scener ser man berusede unge have sex. Der vises ingen kønsorganer, men stemningen er flere gange soft-pornoficeret. I en længere sekvens overværer man voldsomme gadeoptøjer, destruktiv adfærd, eksplosioner og ildspåsættelser, hvorunder en person køres ned med en bil, mens en anden antændes i et eksplosionsagtigt flammehav. Da effekten af de seksualiserede og voldelige scener samtidig forstærkes gennem brugen af voldsomme virkemidler på billed- og lydsiden, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende og grænseoverskridende på børn og unge under 15 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Silver Pictures
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox

Instruktion

Instruktion Nima Nourizadeh

Manus

Manus Matt Drake
Manus Michael Bacall

Produktion

Producer Todd Phillips

Foto

Foto Ken Seng

Stills

Stills Beth Dubber

Klip

Klip Jeff Groth

Produktionsdesign

Produktionsdesign Bill Brzeski

Medvirkende

Thomas Thomas Mann
Costa Oliver Cooper
JB Jonathan Daniel Brown

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.