enda

Syvende Thuleekspedition

Danmark, 1933

16 min.Dokumentariske optagelser

Den 7. Thuleekspedition finder sted 1932-33 og går langs kysten i det sydlige Østgrønland. Ekspeditionsdeltagerne mødes i Angmagssalik. Hovedopgaven er kortlægning med brug af luftfotografering under ledelse af kaptajn C.C.A. Gabel-Jørgensen (1895-1966). Et hold af geodæter sejler ud. En grønlandsk mand og hans kajak tages om bord. Holdet går i land og klatrer op i fjeldet for at foretage målinger. Det lille propelfly letter fra bugten. Der fotograferes fra 4000 meters højde. Unge mænd fanger laks i net til middagen. Optagelser af isbjerge. Området ved Scoresbysund er rigt på isbjørne og moskusokser. Som en særlig hyldest til de grønlandske ekspeditionsdeltagere optræder danskerne i kajakker med synkrone vendinger og andre kunstner.
Om ekspeditionen: den talte 62 deltagere, heraf 25 grønlændere, medbragte syv store og små motorbåde, ekspeditionsskibet "Th. Stauning" og en flyvemaskine. Formålet var at foretage geodætiske, geologiske og arkæologiske undersøgelser fra Umivik til Kap Farvel. Ekspeditionen var delt i grupper med hver sin opgave og uafhængige leder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Syvende Thuleekspedition
Dansk titel Syvende Thuleekspedition
International titel The seventh Thule Expedition
Andre titler 7. Thuleekspedition
Emneord Ekspeditioner, Grønland, Geografi, Kajakker, Flyvemaskiner, 1930-1939
Fotograf H.F. Rimmen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Dansk Film Co.
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Dansk Film Co.

Foto

Foto H.F. Rimmen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF