enda

Tak for sidst

Holger Jensen, Danmark, 1950

74 min.DK/Kort fiktion

Ulla Hjorth Nielsen har moderniseret og skabt en fuldstændig ny lydside til Holger Jensens stumfilm fra 1950, der var inspireret af mesterværket »Cykeltyven«. De to københavnerbørn, Lis på 11 år og Mads på 14, deler skole og baggård på Nørrebro. De driller hinanden eftertrykkeligt, men drilleriet går for vidt, da Mads er skyld i, at Lis' cykel ødelægges. Da de senere mødes som feriebørn på landet, skal Mads forsøge at gøre skaden god igen. Filmen emmer af efterkrigstid og begyndende velfærdsstat - fra et Nørrebro med baggårde, sporvogne og småindustri over damplokomotiver og storebæltsfærge til jysk bondegårdsferie.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Tak for sidst
Dansk titel Tak for sidst
Instruktør Holger Jensen
Manuskript Holger Jensen
Fotograf Holger Jensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Bauta-Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 770 meter, 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid
Comment Opnået Genovas sølvpokal samt 4. præmie i gruppen almindelige film ved festivalen i Rapallo (Dansk Kulturfilm 1956/57).
Af filmen blev der også fremstillet tre korte udgaver med selvstændige handlingsforløb: 'En drillepind', 'Lasse løber væk', og 'Mor er ikke hjemme'. Beregnet til børn under syv år.

Selskaber

Produktionsselskab Bauta-Film
Rekvirent Dansk Kulturfilm
Dansk distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion Holger Jensen

Manus

Manus Holger Jensen

Produktion

Produktion Holger Jensen

Foto

Foto Holger Jensen

Andre credits

Sagkyndig Thomas P. Hejle
Sagkyndig C.C. Kragh-Müller

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse
Interview
Varia
Program - stumfilm & mikro
Senere indgået materiale