enda

Thorø og Assens

Danmark, 1926

51 min.Dokumentariske optagelser

Om Thoremanden Harald Plum (1881-1929) og hans familie, der boede på øen Thorø syd for Assens fra 1917-1929. Filmen viser forskellige optagelser fra familiens hjem – den gamle Thorøgaard – samt optagelser fra diverse private og officielle arrangementer på Thorø og i Assens forestået af Harald Plum. Bl.a. ses afsløringen af billedhugger Carl Johan Bonnesens store Thor-Monument og afsløringen af et monument til erindring om Første Verdenskrig.
Harald Plum var en farverig, dansk erhvervsmand, der havde sin storhedstid i 1910’erne og 1920’erne. Han blev omdrejningspunkt for en af Danmarks største erhvervsskandaler, da han medvirkede til, at Landmandsbanken krakkede i 1922. Plum selv holdt skindet på næsen, men i 1929 gik det galt igen, da endnu et af hans selskaber gik konkurs og tilmed blev afsløret som et svindelforetagende. Det resulterede i, at Plum begik selvmord den 24. oktober 1929 på Thorø - et selvmord der den dag i dag er omgærdet af mystik og konspirationsteorier.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Thorø og Assens
Dansk titel Thorø og Assens
International titel Thorø and Assens
Emneord Plum, Harald, Monumenter, Mindesmærker, Thorø, Assens, 1920-1929
Fotograf Carlo Bentsen
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Produktionsselskab Palladium
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, tintet, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Palladium

Foto

Foto Carlo Bentsen

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF