enda

Thyborøn fri - Thyborøn-Fiskernes Sejlads til København

Danmark, 1946

10 min.DK/Dokumentarfilm

Filmen giver et indtryk af kystsikringen ved Harboøre og Thyborøn, ligesom den viser Thyborøn Havn og den store fiskerflåde, der har hjemsted her.
Derefter skildres den store protestsejlads lørdag den 26. januar 1946, hvor en hel armada af kuttere sejler fra Thyborøn til København for at protestere mod Rigsdagens beslutning om at lukke indsejlingen til Limfjorden med en sluse. Filmen følger fiskerbådenes færd fra Thyborøn Havn, op gennem Limfjorden, over Kattegat til Helsingør og derfra til den storslåede modtagelse i Københavns lystbådehavn.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Thyborøn fri - Thyborøn-Fiskernes Sejlads til København
Dansk titel Thyborøn fri - Thyborøn-Fiskernes Sejlads til København
International titles The fishermen from Thyborøn and their voyage to Copenhagen
Emneord Thyborøn, Fiskere, Kystsikring, Vesterhavet, Limfjorden, Fiskeri, Protestaktioner, Helsingør, Harboøre, 1940-1949
Fotograf Aage Wiltrup, Annelise Reenberg
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Saga Studio
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Saga Studio

Foto

Foto Aage Wiltrup
Foto Annelise Reenberg

Speaker

Speaker Kai Holm

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.