enda

Tidevand og marsk

Danmark, 1957

17 min.DK/DokumentarfilmNaturfilm, Undervisningsfilm

Vadehavet, fra Varde i nord og ø-rækken syd over, er præget af tidevandet, der bevirker flytning af enorme vandmasser fire gange i døgnet. Ved højvande aflejres klæg, og når aflejringen har nået en passende tykkelse, inddiges området, og der fremkommer frugtbare marskenge. Indvindingen af nyt landbrugsjord fremmes ved såkaldt grøbling og ved indretning af slikgårde, og marsken afvandes ved hjælp af elektriske pumpestationer. Marskengene anvendes til græsning, og der dyrkes havre, roer og hør. Fra åerne ledes fersk vand til kreaturerne ud i grøftesystemet.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Tidevand og marsk
Dansk titel Tidevand og marsk
Emneord Vestjylland, Vadehavet, Tidevand, Marskegn, Kystsikring, Inddæmning, Diger, Landvinding, Landbrug, Kvæg, Afvanding, 1950-1959
Fotograf Karl Andersson, John E. Carrebye
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Dansk Film Co.
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data 115 meter, 16 mm, Sort-hvid, Stum
Comment Filmen er, ligesom "Klitter" (1957), fremstillet af materiale fra den længere film "Vadehavet" (1950), til undervisningsbrug.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Dansk Film Co.
Rekvirent Dansk Kulturfilm
Dansk distribution Statens Filmcentral

Tilrettelægger

Tilrettelægger Holger Moth
Tilrettelægger Edwin Nørgaard

Foto

Foto Karl Andersson
Foto John E. Carrebye

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF