enda

The Trip to Italy

Michael Winterbottom, Storbritanien, 2014

107 min.U/Spillefilm

To mænd, seks dage, stribevis af vidunderlige måltider og de skønneste sommerminder på en køretur rundt langs Italiens ubetaleligt smukke kyststrækning: Liguria, Toscana, Rom og Amalfi med slutdestination Capri. På rejsen reflekterer Steve Coogan og Rob Brydon humoristisk over deres karriere og venskab. Tag med på en rejse sammen med Rob Brydon og Steve Coogan og oplev et kulinarisk eventyr, der næppe kan mætte dine sanser men nok give smag på mere... To mænd, seks dage, stribevis af vidunderlige måltider og dejlige sommerminder på en køretur rundt langs Italiens smukke kyststrækning: Liguria, Toscana, Rom og Amalfi med slutdestination Capri. På rejsen reflekterer Steve Cooganog Rob Brydon i rollerne (næsten) som dem selv humoristisk over deres karriere og venskab.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel The Trip to Italy
Original titel The Trip to Italy
Instruktør Michael Winterbottom
Medvirkende Steve Coogan, Rob Brydon, Rosie Fellner
Produktionsland Storbritanien, Italien
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber BBC
Dansk distribution Miracle Film Distribution
Dansk biografpremiere 09.10.2014
Premierebiografer Gloria Biograf, Vester Vov Vov, Øst for Paradis Århus, Cafebiografen Odense, Biffen Aalborg, Albertslund Biograferne, Gentofte Kino, Cafe Slotsbio Hillerød, Ishøj Bio 1-2-3, Klovborg Kino, Nicolai Bio Kolding, Lalandia Bio Rødby, Værløse Bio. Fra 16.10.: Katuaq Bio Nuuk, 20.10.: Reprise Teatret Holte, Mørkøv Kino, Skibby Kino, 23.10.: Snurretoppen Store Heddinge, Ringkøbing Biograf, 6.11.: Haslev Bio, Kino Nibe, 20.11.: Tisvilde Bio
Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Filmen har en let og humoristisk grundtone, og den er fortalt i et roligt tempo baseret på dialog. I en enkelt scene drømmer en af hovedfigurerne, at han dræber en anden hovedfigur ved at skære ham i maven med en kniv, og man ser blodet flyde ud af en stor flænge. Da denne scene er kortvarig, uden sammenhæng med den øvrige handling, og da filmen ellers er rolig og humoristisk, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Selskaber

Produktionsselskaber BBC
Dansk distribution Miracle Film Distribution

Instruktion

Instruktion Michael Winterbottom

Medvirkende

Steve Steve Coogan
Rob Rob Brydon
Lucy Rosie Fellner

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Weekendavisen Bo Green Jensen 2014-10-10
Anmeldelse BT Henning Hoeeg 2014-10-09
Anmeldelse Berlingske Tidende Jacob Wendt Jensen 2014-10-09
Anmeldelse Ekstra Bladet Henrik Queitsch 2014-10-09
Anmeldelse Information Christian Monggaard 2014-10-09
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Nanna Frank Rasmussen 2014-10-09
Anmeldelse Politiken Kim Skotte 2014-10-09