enda

Adam Nielsen

(1974 - )

Klipper. Født 1974 i Herning. Uddannet som klipper fra Den Danske Filmskole i 2003. Gik umiddelbart efter Filmskolen i kompagniskab med klipperen Peter Brandt i firmaet Little Machine.

Adam Nielsen har været klipper på en lang række danske spille- og dokumentarfilm. Han har modtaget en GuldDok for bedste klip af "Ghosts of Cité Soleil" (2005) og Robert'er for spillefilmene "R" (2010) og "Kapringen" (2012). Er desuden - sammen med instruktørerne Tobias Lindholm og Michael Noer - blevet præmieret af Statens Kunstfond for "R".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vildnis 2019 Klipper DK/Spillefilm
Før frosten 2018 Klipper DK/Spillefilm
False Confessions 2018 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Bobbi Jene 2017 Klipper DK/Dokumentarfilm
A Modern Man 2017 Klipper DK/Dokumentarfilm
Vold - i kærlighedens navn 2017 Klipper DK/Dokumentarfilm
The War Show - venner i krig 2016 Klipper DK/Dokumentarfilm
Nøgle hus spejl 2015 Klipper DK/Spillefilm
Krigen 2015 Klipper DK/Spillefilm
Songs for Alexis 2014 Klipper DK/Dokumentarfilm
Våbensmuglingen 2014 Klipper DK/Dokumentarfilm
Nordvest 2013 Klipper DK/Spillefilm
Ai Weiwei The Fake Case 2013 Klipper DK/Dokumentarfilm
Lej en familie A/S 2012 Klip DK/Dokumentarfilm
10 timer til Paradis 2012 Klipper DK/Spillefilm
Rekordmanden 2012 Klipper DK/Dokumentarfilm
Kapringen 2012 Klipper DK/Spillefilm
Sort hvid dreng 2012 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Flugten til Hollywood 2012 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
Det gode liv 2011 Klip DK/Dokumentarfilm
Med døden til følge 2011 Klip DK/Dokumentarfilm
A kind of paradise 2011 Klip DK/Dokumentarfilm
Rupture 2011 Klip DK/Kort fiktion
R 2010 Klip DK/Spillefilm
Mission kvindehandel 2010 Klip DK/Dokumentarfilm
Mirror 2009 Klip DK/Dokumentarfilm
Opfindelsen af Dr. Nakamats 2009 Klip DK/Dokumentarfilm
Mord 2009 Klip DK/Dokumentarfilm
Fremkaldt 2008 Klip DK/Kort fiktion
Kandidaten 2008 Klip DK/Spillefilm
Solange on love 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
De vilde hjerter 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Natasja 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Man ooman 2008 Klip DK/Dokumentarfilm
Maj & Charlie 2008 Klip Tv-serie
Vesterbro 2007 Klip DK/Dokumentarfilm
Good copy, bad copy 2007 Klip DK/Dokumentarfilm
One Day 2007 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Vores lykkes fjender 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Fidibus 2006 Klipper DK/Spillefilm
Far til fire - gi'r aldrig op! 2005 Klip DK/Spillefilm
Ghosts of Cité Soleil 2005 Klip DK/Dokumentarfilm
Kampen om Staden 2005 Klip DK/Dokumentarfilm
Inside outside 2005 Klip DK/Dokumentarfilm
Højdeskræk 2005 Klip DK/Kort fiktion
Brødre 2004 Klip DK/Spillefilm
Aftenland 2003 Klip DK/Kort fiktion
En rem af huden 2003 Klip DK/Dokumentarfilm
Møgunger 2003 B-klipper DK/Spillefilm
Reconstruction 2003 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Araki - The Killing of a Japanese Photographer 2002 Klip DK/Kort fiktion
Don't Give a Fox 0 Klippekonsulent Dokumentarserie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.