enda

Arthur Christiansen

(1912 – 1994)

Naturfotograf. Født 8/9 1912, død 1/3 1994. Uddannet konservator.

Arthur Christiansen startede sin karriere som naturfotograf i 1928, som 16-årig, med et meget primitivt fotografiapparat. Hans færdigheder udviklede sig i takt med de tekniske muligheder, og i 1940'erne blev han fuldtids naturfotograf. Hans største og mest ambitiøse opgave kom i 1960'erne, da han blev hovedfotograf på Ingvald Lieberkinds store værk "Dyrenes verden", et job som betød lange ophold i bl.a. Afrika. I 1982 blev han medlem af billedbureauet Biofoto.

Som person var Arthur Christiansen sindbilledet på en naturfotograf - stille og beskeden, venlig og lidt sky og i sit es, når han kunne sidde alene i sit fotoskjul fjernt fra alt og alle.

Han har udgivet flere fuglebøger, bl.a. "Fugleriget i Vesterhavet" (1934) og "Sommer i Vejlerne" (1938).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Paw 1959 Foto DK/Spillefilm
Præstekraven 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Omkring en sø i Island 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Rågen 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Terner 1954 Foto DK/Dokumentarfilm
Fra Færøernes fuglefjelde 1954 Foto Dokumentariske optagelser
Fugleliv i Danmark 1952 Foto DK/Dokumentarfilm
Hættemåge og dværgmåge 1951 Foto DK/Dokumentarfilm
Fugleliv i vågerne 1951 Foto DK/Dokumentarfilm
Vadehavet 1950 Foto DK/Dokumentarfilm
Hejren 1948 Foto DK/Dokumentarfilm
Ertholmene - det østligste Danmark 1948 Foto Dokumentariske optagelser
Zoologisk Have i København 1948 Foto DK/Dokumentarfilm
Brushane og Klyde 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Trækfugle ved Saltbæk Vig 1943 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Skarven 1943 Foto DK/Dokumentarfilm
Nogle danske Sangfugle ved Foraarstid 1941 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Trækfugle paa Jordsand 1941 Instruktion, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Isfuglen 1941 Foto DK/Dokumentarfilm
Billeder af Fuglelivet ved Fil Sø 1941 Foto Dokumentariske optagelser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.