enda

Barbara Topsøe-Rothenborg

(1979 – )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 1979 i Danmark.

Begyndte sin karriere i film og tv-branchen som 6-årig i den populære tv-serie 'Nana'. Som barn og ung spillede hun med i 9 film og skabte sit eget tv-show 'Barbara's Galaxy' (1999-2000). Som 21-årig flyttede hun til Los Angeles og arbejdede som instruktørassistent.

Rothenborg instruerede i 2006 sin første kortfilm 'The Curse of the Pillow Tag' i USA. I de følgende år instruerede hun flere kortfilm, som hun også skrev manuskripterne til. Hun spillefilmdebuterede i 2010 med 'The First Time', den amerikanske udgave af Dennis Jürgensens roman 'Kærlighed ved første hik'. For TV2 Zulu var hun i 2011 med til at skabe og instruere komedieserien 'Sjit happens' inden hun i 2014 instruerede spillefilmen 'Krummerne – alt på spil'.

Tv-serien 'Mit 50/50 liv' fra 2016 blev hendes næste projekt for børn og unge, og samme år instruerede hun ungdomsfilmen 'En to tre nu', baseret på Jesper Wung-Sungs bestseller. Derefter fulgte 'Madklubben' (2020).

Topsøe-Rothenborg har desuden være instruktør på anden sæson af 'Perfekte steder' (2019) og 'Hvide sande' (2021).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Madklubben 2020 Instruktion, Historie, Supplerende manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
En-to-tre-nu! 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Mit 50/50 liv 2016 Instruktion Tv-serie
Krummerne - alt på spil 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Tarok 2013 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Sjit happens 2012 Instruktion, Casting Tv-serie
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Indspilningsleder DK/Spillefilm
The First Time 2009 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Kærlighedens dualisme 2008 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Brothers & fathers 2007 Instruktion, Manus, Producer U/Kort fiktion
Timothy's fable 2007 Instruktion, Manus, Producer U/Kort fiktion
The curse of the pillow tag 2006 Instruktion, Manus, Producer U/Kort fiktion
Klinkevals - Juliane 1999 Amalie Tv-serie
Aberne og det hemmelige våben 1995 Maja DK/Spillefilm
Viktor og Viktoria 1993 Medvirkende DK/Spillefilm
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Yrsa DK/Spillefilm
Krummerne 1991 Yrsa DK/Spillefilm
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Olivia som stor DK/Spillefilm
Nana 1988 Nana Tv-serie
Dage med oldefar 1988 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Barbara Topsøe-Rothenborg i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER