enda

Barbara Topsøe-Rothenborg

(1979 - )

Instruktør og manuskriptforfatter. Født 1979 i Danmark. Begyndte sin karriere i film og tv-branchen som 6-årig i den populære tv-serie "Nana". Som barn og ung spillede hun med i 9 film og skabte sit eget tv-show "Barbara's Galaxy" (1999-2000). Som 21-årig flyttede hun til Los Angeles og arbejdede som instruktørassistent.


Rothenborg instruerede i 2006 sin første kortfilm "The Curse of the Pillow Tag" i USA. I de følgende år instruerede hun flere kortfilm, som hun også skrev manuskripterne til. Hun spillefilmdebuterede i 2010 med "The First Time", den amerikanske udgave af Dennis Jürgensens roman "Kærlighed ved første hik". For TV2 Zulu var hun i 2011 med til at skabe og instruere komedieserien "Sjit happens" inden hun i 2014 instruerede spillefilmen "Krummerne – alt på spil".


Tv-serien "Mit 50/50 liv" fra 2016 blev hendes næste projekt for børn og unge, og samme år instruerede hun ungdomsfilmen "En to tre nu", baseret på Jesper Wung-Sungs bestseller.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
En-to-tre-nu! 2016 Instruktion DK/Spillefilm
Mit 50/50 liv 2016 Instruktion Tv-serie
Krummerne - alt på spil 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Tarok 2013 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Sjit happens 2012 Instruktion, Casting Tv-serie
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Instruktørassistent DK/Spillefilm
The First Time 2009 Instruktion U/Spillefilm
Kærlighedens dualisme 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Brothers & fathers 2007 Instruktion, Producer U/Kort fiktion
Timothy's fable 2007 Instruktion, Producer U/Kort fiktion
The curse of the pillow tag 2006 Instruktion, Producer U/Kort fiktion
Klinkevals - Juliane 1999 Amalie Tv-serie
Aberne og det hemmelige våben 1995 Maja DK/Spillefilm
Viktor og Viktoria 1993 Medvirkende DK/Spillefilm
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Yrsa DK/Spillefilm
Krummerne 1991 Yrsa DK/Spillefilm
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Olivia som stor DK/Spillefilm
Nana 1988 Nana Tv-serie
Dage med oldefar 1988 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.