enda

Benedikte Hansen

(1958 - )

Skuespiller. Født 24/9 1958. 1º gift med skuespiller og dramatiker Gerz Feigenberg - ægteskabet opløst, 2º gift med chef for Det kgl. Teater Michael Christiansen.

Uddannet på Statens Teaterskole 1978-81.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


"Hun er gjort af et andet stof end danske skuespillerinder normalt er gjort af. Hun er født til at spille store roller", erklærede teaterkritikeren Jens Kistrup i 1991, og de store teaterroller kom da også.


Hvad dansk film har haft at byde den usædvanlige dame i form af større roller reducerer sig til en medvirken som glamour-garniture i farcen "Walter og Carlo - Op på fars hat" (1985).


Måske skræmmer hun de danske filminstruktører: kvindelig med stort K, smuk som skønheder i svundne dage, med noget bydende stateligt og udfordrende sjælfuldt i de regelmæssige træk har hun en klar evne til at spille selvstændige kvinder drevet af lidenskab. Det ses tydeligst i Annelise Hovmands tv-serie "To som elsker hinanden" (1988), hvor hun er Ingeborg Stuckenberg, digterhustruen fra omkring 1900, der bryder ud af sit ægteskab og rejser til Australien. Også i Per Flys filmskoleafgangsfilm, kærlighedsdramaet "Værelse 17" (1993), sætter hun sig igennem med glød.


I Jon Bang Carlsens "Baby Doll" (1988) er hun overfladisk veninde, en lille, tynd rolle, men dog bedre end hendes postulat af en skrap gudmor i Carsten Rudolfs "Menneskedyret" (1995). Heller ikke hendes medvirken i den glatte trivi-miniserie "Renters rente" (1996) eller DR-serie "Bryggeren" (1996), hvor hun er selskabsdamen Agnes Berthelsen, lever op til hendes potentiale. I tv-serien "Rejseholdet" (2000-01) udvider hun derimod registret i en gennemgående rolle som kriminalreporter Trine, en af fagets hårdkogte professionelle. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Friheden 2018 Sif Marstrand Tv-serie
Vi er Kirsten Jensen 2016 Speaker Tv-dokumentar
Kærlighed og andre katastrofer 2016 Kat DK/Spillefilm
Comeback 2015 Kim DK/Spillefilm
Badehotellet 2 2015 Grevinde Anne-Grethe Tv-serie
Tvillingerne & julemanden 2013 Susanne Claus Tv-serie
Borgen 3 2013 Hanne Holm Tv-serie
Tomgang 2013 Læge Tv-serie
Badehotellet 1 2013 Grevinde Anne-Grethe Tv-serie
Borgen 2 2011 Hanne Holm Tv-serie
Noget i luften 2011 Regitze DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Hanne Holm Tv-serie
Smukke mennesker 2010 Annas rektor DK/Spillefilm
De vilde svaner 2009 Dronningen DK/Spillefilm
Velsignelsen 2009 Læge Marianne DK/Spillefilm
Forbrydelsen II 2009 Birgitte Agger Tv-serie
Madagascar 2 2008 Alex' mor U/Spillefilm
Album 2008 Mona Wallin Tv-serie
Forestillinger 2007 Tine, Jens' kone Tv-serie
Daisy Diamond 2007 Instruktør DK/Spillefilm
Allegro 2005 Lærerinde DK/Spillefilm
Forbrydelser 2004 Lizzie DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Maryann Tv-serie
Det største i verden 2001 Ada Blom U/Spillefilm
Rejseholdet 2000 Trine Dalgaard Tv-serie
Skybrud 1999 Medvirkende Tv-film
Deadline 1997 Medvirkende Tv-film
Renters rente 1996 Janice van der Huit Tv-serie
Tøsepiger 1996 Middagsgæst DK/Spillefilm
Bryggeren 1996 Agner Berthelsen Tv-serie
Verden er vaad og lys 1995 Medvirkende Tv-film
Love & Hate - European Stories 1995 Medvirkende DK/Kort fiktion
Menneskedyret 1995 Gudmor DK/Spillefilm
Øjenvidnet 1994 Medvirkende Tv-film
Eva 1994 Medvirkende Tv-film
Værelse 17 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gigolo 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gøngehøvdingen 1992 Ane Marie, Ibs lillesøster, Svends kone Tv-serie
Parløb 1990 Sofie Tv-serie
To som elsker hinanden 1988 Ingeborg Stuckenberg Tv-serie
Baby Doll 1988 Evas veninde DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Inge DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.