enda
Person

Birgitte Hjort Sørensen

(1982 – )

Skuespiller. Født 16/1 1982. Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2007. Har medvirket i både teater, film og tv-produktioner.

Hjort Sørensen spillede overfor Nikolaj Lie Kaas og Nikolaj Coster-Waldau i Tomas Villum Jensens ''Ved verdens ende'' i 2009 og har siden medvirket i alle tre sæsoner af tv-serien ''Borgen'' (2010-2013), for hvilket hun blev nomineret til en Robert i 2013, samt Bille Augusts ''Marie Krøyer'' (2012), Kasper Barfoeds ''Sommeren ''92'' (2015) og Jens Dahls ''Tre ting'' (2017).

På den internationale scene har Birgitte Hjort Sørensen bl.a. haft roller i tv-serierne ''Game of Thrones'' (2011-) og ''Vinyl'' (2016).

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Underverden II 2023 Medvirkende DK/Spillefilm
Greyzone 2018 Victoria Rahbek Tv-serie
3 ting 2017 Camilla DK/Spillefilm
Pitch Perfect 2 2015 Medvirkende U/Spillefilm
Sommeren ''92 2015 Minna Vilfort DK/Spillefilm
En du elsker 2014 Julie DK/Spillefilm
The Gas Man 2014 Mia U/Kort fiktion
Kraftidioten 2014 Marit U/Spillefilm
Borgen 3 2013 Katrine Fønsmark Tv-serie
Marie Krøyer 2012 Marie Krøyer DK/Spillefilm
Julie 2011 Julie DK/Spillefilm
Borgen 2 2011 Katrine Fønsmark Tv-serie
Magi i luften 2011 Niklas Ravns kæreste DK/Spillefilm
Borgen 1 2010 Katrine Fønsmark Tv-serie
Sandheden om mænd 2010 Godsejerens søns kæreste DK/Spillefilm
Arthur 3: De to verdener 2010 Stemme U/Spillefilm
Ved verdens ende 2009 Beate DK/Spillefilm
Nat på museet 2 2009 Stemme U/Spillefilm
Alliancen 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Begravelsen 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Anja & Viktor - i medgang og modgang 2008 Regitze DK/Spillefilm
Maj & Charlie 2008 Sidse Tv-serie
Kandidaten 2008 Sara DK/Spillefilm
Canoe 2007 Pigen DK/Kort fiktion
Knus 2007 Lotte DK/Kort fiktion
Tre somre 2006 Nanna DK/Kort fiktion