enda

Pitch Perfect 2

Elizabeth Banks, USA, 2015

115 min.U/Spillefilm

Efter Fat Amys meget ydmygende ’kostumefejl’ under en optræden for øjnene af USA’s præsident bliver The Barden Bellas fradømt retten til at konkurrere om USA-mesterskabet for a cappella-grupper. Dermed ryger også muligheden for at blive mestre for fjerde år i træk. Pigerne er lamslåede, men griber chancen for atter at få en plads i rampelyset ved at vinde den tilsvarende, internationale konkurrence, som afholdes i København. Gruppen lider imidlertid under presset og sammenholdet smuldrer; Chloe, der med vilje er dumpet flere gange for at fortsætte i Bellas, er ved at gå op i limningen, Amy har svært ved det med sex og kærlighed, Beca prøver at få foden inden for i musikbranchen og kan ikke koncentrere sig, og den nye pige, Emily, kommer til at dumme sig i en sangdyst, så Bellas taber. Og det værste af det hele: de taber til den tyske gruppe Das Sound Machine, som vil blive deres værste konkurrent til verdensmesterskabet. Og lige meget, hvor meget Beca gerne vil vinde over dem, har hun meget forvirrende følelser over for gruppens leder den blonde, perfekte Kommissar!
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel Pitch Perfect 2
Original titel Pitch Perfect 2
Instruktør Elizabeth Banks
Medvirkende Anna Kendrick, Rebel Wilson, Hailee Steinfeld
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 06.08.2015
Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Dvden har en let og munter grundstemning. Flere scener indeholder dramatisk optræden med høj musik, lysglimt, ild og lign., og enkelte scener indeholder småskænderier og lette konflikter mellem unge mennesker. I én lettere dramatisk scene træder en af hovedpersonerne ind i bjørnefælde ude i skoven, hun trækkes op i et træ, og der opstår en del skrigeri og tumult. Da fortællingen foregår i et roligt og venligt univers og samtidig indeholder mange positive forløsninger, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de alleryngste, og den får derfor en 7års-grænse.

Selskaber

Produktionsselskaber Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Elizabeth Banks

Medvirkende

Medvirkende Anna Kendrick
Medvirkende Rebel Wilson
Medvirkende Hailee Steinfeld

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Børsen Durr, Morten 2015-08-07
Anmeldelse BT Birgitte Lorentzen 2015-08-06
Anmeldelse Berlingske Tidende Louise Kidde Sauntved 2015-08-06
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Nanna Frank Rasmussen 2015-08-06
Anmeldelse Politiken Kim Skotte 2015-08-06
Anmeldelse Ekstra Bladet Jacob Oersted 2015-08-06