enda

Carl Lauritzen

(1879 - 1940)

Skuespiller. Født 4/4/ 1879, død 18/4 1940 - 61 år gammel. Gift med skuespillerinde Henny Lauritzen (1871-1938). Far til skuespiller Torkil Lauritzen (1901-1979).

Debuterede hos Nordisk Film i 1911 og forblev tro mod selskabet gennem hele sin filmkarriere. Medvirkede i perioden 1911-20 i ca. 90 film og spillede ofte fremtrædende roller.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hans gode Genius 1922 Skibsreder Hassing DK/Spillefilm
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Lord Windermear DK/Spillefilm
Vor fælles Ven 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Lavinen 1920 Professor Berglum, Marias far DK/Spillefilm
Den flyvende Hollænder, I-IV 1920 Supercargoen (I,II) DK/Spillefilm
Manden, der sejrede 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Har jeg Ret til at tage mit eget Liv? 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Konkurrencen 1919 Ørnfeldt, minister DK/Spillefilm
Maharadjahens Yndlingshustru II 1919 Dewaputra, førsteminister DK/Spillefilm
Præsidenten 1919 Den sidste præst DK/Spillefilm
Glædens Dag 1918 Jonas Wolfgang, violinbygger DK/Spillefilm
En Kunstners Kærlighed 1918 Jory Valmy, fabrikant DK/Spillefilm
Avisdrengen 1918 Jean Pichon, godsforvalter DK/Spillefilm
Lykketyven 1918 Robert Covers, mineejer DK/Spillefilm
I Opiumets Magt 1918 Grev de Moreau DK/Spillefilm
Folkets Ven 1918 Premierminister Truchs DK/Spillefilm
Pigen fra Klubben 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Herregaards-Mysteriet 1917 Proprietær Bruhn DK/Spillefilm
Den sorte Kugle 1917 Bankdirektør Dürer DK/Spillefilm
Mand mod Mand 1917 Fred Jarvis, dommer DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Wilmer, krigsminister DK/Spillefilm
Studenterkammeraterne 1917 Grosserer Theodor Hage DK/Spillefilm
Et Barnehjerte 1917 Professor Martin Drest DK/Spillefilm
Brændte Vinger 1917 Advokat Berling DK/Spillefilm
Pro Patria 1916 Overgeneral von Wimpfen DK/Spillefilm
Bladkongen 1916 Horst, redaktør DK/Spillefilm
Børsens Offer 1916 Bankier Berg DK/Spillefilm
Hvo, som elsker sin Fader 1916 Brown, redaktør af "Faklen" DK/Spillefilm
For sin Faders Skyld 1916 Oberst Raage DK/Spillefilm
Katastrofen i Kattegat 1916 Fyrmester Ramm DK/Spillefilm
En Kærlighedsprøve 1916 Skibsreder John Ferry DK/Spillefilm
Plimsolleren 1916 Skibsreder Thorsen DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Sagfører Krogh DK/Spillefilm
Det unge Blod 1916 Lensgreven DK/Spillefilm
Hendes Ungdomsforelskelse 1916 Paul Billford, ejer af Billfordhouse DK/Spillefilm
Verdens Undergang 1916 Mineformand West DK/Spillefilm
Voksdamen 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
For hendes Skyld 1916 Burnes, kaptajn på "Svalen" DK/Spillefilm
Brandmandens Datter 1915 James Grant DK/Spillefilm
Hvem er Gentlemantyven? 1915 Rentier Goldmann DK/Spillefilm
Den lille Chauffør 1915 James Stevens, fabrisejer DK/Spillefilm
I de unge Aar 1915 Rektor Claudius, Annys far DK/Spillefilm
Kampen om Barnet 1915 Smukke Carl DK/Spillefilm
Det gamle Fyrtaarn 1915 Kolbe, chef for smuglerbande DK/Spillefilm
Penge 1915 Rougon, minister, Saccards bror DK/Spillefilm
Ned med Vaabnene! 1915 Knobelauch, krigsminister DK/Spillefilm
Den sidste Nat 1915 Dr. med. Toft, Pouls ven DK/Spillefilm
Kærlighedens Firkløver 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fædrenes Synd 1914 Franz Müller, sagfører senere bankier DK/Spillefilm
Under Skæbnens Hjul 1914 Grev von Schmettau DK/Spillefilm
Uden Fædreland 1914 Kansler i Berengaria DK/Spillefilm
Det svage Punkt 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
I Kammerherrens Klæder 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Grev Zarkas Bande 1914 Grev von Bernstein, gesandt for Waldowia DK/Spillefilm
Lykken svunden og genvunden 1914 Advokat v. Ramm, Klaras tidligere mand DK/Spillefilm
Et Læreaar 1914 Wallace, direktør DK/Spillefilm
Expressens Mysterium 1914 Advokat Lepellier, Nessières ven DK/Spillefilm
Af Elskovs Naade 1914 Godsejer Rumin, Anys far DK/Spillefilm
Elskovsleg 1914 Fabrikant Emil Schroll DK/Spillefilm
Et Kærlighedsoffer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Moderen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Mens Pesten raser 1913 Dr. Warren, stabslæge DK/Spillefilm
Naar Fruen gaar paa Eventyr 1913 Hr. Barilloc DK/Kort fiktion
Troløs 1913 Mr. Brandon DK/Spillefilm
Staalkongens Villie 1913 Mr. Ashton, "Staalkongen" DK/Spillefilm
Den store Operation 1913 Qvale, kornspekulant DK/Spillefilm
Skandalen paa Sørupgaard 1913 Grev Wrangel DK/Spillefilm
Den kvindelige Dæmon 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
En Hofintrige 1913 Baron Medgaard DK/Spillefilm
Guldmønten 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvem var Forbryderen? 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Vennerne fra Officersskolen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
En farlig Forbryderske 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Skæbnens Veje 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Atlantis 1913 Dr. Schmidt DK/Spillefilm
Den glade Løjtnant 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dr. Gar el Hamas Flugt 1912 Politiinspektør DK/Spillefilm
Paa Frierfødder 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Shanghai'et 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Naar Kærligheden dør 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Jernbanens Datter 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Stærkeste 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødsflugten 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Carl Alstrup som Soldat 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Herr Storms første Monocle 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighedens Styrke 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
De Ægtemænd! Hr. West DK/Kort fiktion
De røvede Kanontegninger General Villiers DK/Spillefilm
Koleraen Medvirkende DK/Kort fiktion
Den troløse Hustru Medvirkende DK/Kort fiktion
Lad være at blinke Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.