enda

Carlo Jacobsen

(1884 – 1960)

Dekorationsmaler, scenograf og kunstmaler. Født 10/6 1884 (Carlo Jacob Peter Jacobsen) på Nørrebro, København, død 17/10 1960 - 76 år gammel.

"Tusindkunstneren" Carlo Jacobsen, der selv yndede at kalde sig for "filmsarkitekt", skabte dekorationer til en langt række teatre og film i løbet af en karriere, som fik særlig betydning for udviklingen af det naturalistiske udtryk i filmscenografien. Berømt er hans samarbejde med instruktøren A.W. Sandberg på dennes Charles Dickens-filmatiseringer i tyverne. Ved siden af filmarbejdet var han også en flittig kunstmaler.

Med hustruen Astrid Eleonora fik han sønnen Jacob Carlo Jacobsen (1915-1987), der omkring 1948 emigrerede til USA og senere arbejdede som lydmand på adskillige Hollywood-produktioner under navnet Jack C. Jacobsen.

Litteratur: Tre artikler af Svend Jørgen Jensen i "Byhornet", 35. årgang, nr. 4, november 2006 (begge udgivet af Ballerup Historiske Forening), og "Filmtroldmanden fra Skovlunde" (Svend Jørgen Jensen, 2008, katalog til særudstilling på Ballerup Museum).

Særsamling findes på Filminstituttets Bibliotek.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Landsbykirken 1947 Produktionsdesign DK/Dokumentarfilm
Fra Danmarks Oldtid 1944 Produktionsdesign DK/Dokumentarfilm
Hans Onsdags-Veninde 1943 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det brændende Spørgsmaal 1943 Produktionsdesign DK/Spillefilm
En Pige uden Lige 1943 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Jeg mødte en Morder 1943 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det ender med Bryllup 1943 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Ebberød Bank 1943 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Lykken kommer 1942 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Tyrannens Fald 1942 Produktionsdesign DK/Spillefilm
I de gode gamle Dage 1940 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Vestkystens Helte 1940 Produktionsdesign U/Spillefilm
Blaavand melder Storm 1938 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Vikingerne, deres Forfædre og Efterkommere 1937 Produktionsdesign DK/Dokumentarfilm
Millionærdrengen 1936 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Slangen 1928 Produktionsdesign U/Spillefilm
Klovnen 1926 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Maharajahens Yndlingshustru 1926 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det sovende Hus 1926 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det store Hjerte 1925 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Fra Piazza del Popolo 1925 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Solskinsdalen 1925 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Morænen 1924 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Lille Dorrit 1924 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Kærligheds-Øen 1924 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Min Ven Privatdetektiven 1924 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Kan Kvinder fejle? 1924 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1924 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Lasse Månsson fra Skaane 1923 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Nedbrudte Nerver 1923 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Den sidste Dans 1923 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Paa Slaget 12 1923 Produktionsdesign DK/Spillefilm
David Copperfield 1922 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Store forventninger 1922 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Pigen fra Sydhavsøen 1922 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Den sidste af Slægten 1922 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Prometheus I-II 1921 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Vor fælles Ven 1921 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Kan disse Øjne lyve? 1921 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Sfinxens Hemmelighed 1918 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Gar el Hama V 1918 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Lykken 1918 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Vestens Børn 1917 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Den sorte Kugle 1917 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Mumiens Halsbaand 1916 Produktionsdesign DK/Spillefilm
De evige Flammer 1916 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Oldtid og Nutid 1915 Produktionsdesign DK/Kort fiktion
Mens Pesten raser 1913 Produktionsdesign DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.