enda
Person

Casper Christensen

(1968 – )

Komiker, skuespiller, manuskriptforfatter. Født 22/8 1968.

Christensen begyndte sin karriere som komiker i slutningen af 1980''erne. Han startede sit arbejde som tv-vært i 1991. Fire år senere fik han sit store folkelige gennembrud med underholdningsprogrammet ''Husk lige tandbørsten'' (1995), og hans succes fortsatte med radioprogrammet ''Tæskeholdet'' (1996-1997), sketchshowet ''Casper & Mandrilaftalen'' (1999) og sitcomserien ''Langt fra Las Vegas'' (2001-2003).

I 2005 skabte Christensen serien ''Klovn'', der blev en af de mest succesfulde tv-serier i nyere tid, med sin faste makker Frank Hvam. Makkerparret indtog hovedrollerne i serien som fiktionaliserede udgaver af dem selv. Serien kørte over syv sæsoner, hvoraf den seneste udkom i 2018 efter en ni år lang pause. ''Klovn''-franchisen fortsatte desuden i 2010 med spillefilmen ''Klovn – the Movie'', som var Christensens spillefilmdebut som manuskriptforfatter, og opfølgerne ''Klovn Forever'' (2015) og ''Klovn the Final'' (2020).

Christensen skrev også manuskript til komedierne ''Undercover'' (2016) og ''Dan-Dream'' (2017), hvor han selv spillede hovedrollen.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Robots 2023 Instruktion U/Spillefilm
Klovn The Final 2020 Casper, Manuskriptforfatter, Executive producer, Historie DK/Spillefilm
The Hustle 2019 Medvirkende U/Spillefilm
Dan Dream 2017 Thorkil Bonnesen, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Grethe 2017 Jack Tv-serie
Undercover 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Klovn Forever 2015 Casper, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Player 2013 Theo DK/Spillefilm
Ronal Barbaren 2011 (promo screener) DK/Spillefilm
Klovn - The Movie 2010 Casper, Manusforfatter, Historie DK/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Per Jensen DK/Spillefilm
Deroute 2008 Christian Caspersen Tv-serie
Direktøren for det hele 2006 Gorm DK/Spillefilm
Klovn 2005 Casper, Manus Tv-serie
Inkasso 2004 Flemming, Manuskonsulent DK/Spillefilm
Stor ståhaj 2004 Oscar U/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Casper Christensen, berømt tv-vært, Manus Tv-serie
Kissmeyer Basic 2001 Medvirkende Tv-serie
Casper & mandrilaftalen 1999 Medvirkende, Manuskript Tv-serie
Hannibal & Jerry 1997 Stor ismand DK/Spillefilm
Gotha - kult, kitsch og b-film 1996 Medvirkende Tv-serie
Svaneprinsessen 1994 Stemme U/Spillefilm
Flemmings cykel 1977 Flemming Tv-serie