enda

Per Damgaard Hansen

(1984 – )

Producer. Født 29/3 1984. Har en bachelor i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet, 2003-2007. Producerassistent ved Alphaville Pictures Copenhagen, 2007-2009. Uddannet som producer fra Den Danske Filmskole, 2009-2013.

I 2013 etablerede han produktionsselskabet Masterplan Pictures sammen med producer Julie Waltersdorph Hansen, der også tog afgang fra Den Danske Filmskoles producerprogram i 2013.

Masterplan Pictures' første spillefilm, Hlynur Pálmasons "Vinterbrødre" (2017), havde verdenspremiere i hovedkonkurrencen på Locarno Festival, hvor den vandt prisen for bedste mandlige skuespiller (Elliott Crosset Hove). Filmen havde nordamerikansk premiere på Toronto Filmfestivalen. Herhjemme vandt den hovedprisen på CPH PIX samt flere Robert- og Bodilpriser, begge inklusive prisen for bedste film.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den blå orkidé 2019 Producer DK/Spillefilm
Et familieforetagende 2017 Producer DK/Kort fiktion
Vinterbrødre 2017 Executive producer DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Produktionskoordinator DK/Spillefilm
Norskov 1 2015 Associate producer Tv-serie
Seven Boats 2014 Producer DK/Kort fiktion
En du elsker 2014 Produktionsassistent (præproduktion) DK/Spillefilm
30 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Oasen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Karrieremuligheder 2013 Producer DK/Eksperimentalfilm
Dreng 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Turbulens 2012 Producer DK/Kort fiktion
Alting bliver godt igen 2010 Producerassistent DK/Spillefilm
Det erotiske menneske 2010 Produktionskoordinator (Østeuropa), Producerassistent DK/Spillefilm
Anna 2009 Produktionsleder DK/Kort fiktion
Kærlighed ved første hik 1999 Dreng 2 DK/Spillefilm
Brødrene Mortensens jul 1998 Mouritz Madsen Tv-serie
Sunes familie 1997 Sune DK/Spillefilm
Krummernes jul 1996 Krumme Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.