enda

David Adler

Instruktør. Uddannet animationsinstruktør fra Den Danske Filmskole i 2014.

Adler vandt animationsprisen på Odense International Filmfestival med sin afgangsfilm 'Sort' (2014). Siden har han stået bag en række VR-projekter, blandt andet 'Smagen af sult' (2020), det uafhængige sidestykke til Christoffer Boes spillefilm af samme navn, samt 'Nattens ende' (2021). Begge projekter var udtaget til VR-konkurrencen ved filmfestivalen i Venedig, hvor 'Nattens ende' vandt prisen for bedste VR-fortælling.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Skyggen 2022 Instruktion, Manuskriptforfatter Interaktive projekter
Nattens ende 2021 Instruktion Interaktive projekter
Smagen af sult – VR 2021 Instruktion, Manuskriptforfatter Interaktive projekter
Den magiske juleæske 2016 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Sort 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Adieu Interessant Film Club 2008 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.