enda

Ditte Hansen

(1970 - )

Skuespiller. Født 6/12 1970 i København. Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1996. Har i flere år været fast medvirkende i Cirkusrevyen på Dyrehavsbakken.

Ditte Hansen har gennem årene medvirket i en lang række danske spillefilm og tv-serier. Blandt disse kan nævnes flere 'Far til fire'- og 'Min søsters børn'-film samt 'Iqbal & den hemmelige opskrift' (2015) og 'Iqbal & superchippen' (2016). Sammen med Louise Mieritz har hun skrevet manuskript til serien 'Ditte & Louise', i hvilken de selv indtager titelrollerne.

Serien danner baggrund for spillefilmen 'Ditte & Louise' (2018), som også har manuskript af Hansen og Mieritz og er instrueret af Niclas Bendixen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ditte & Louise 2018 Ditte/Ditlev DK/Spillefilm
Coco 2018 Frida Kahlo U/Spillefilm
Emoji Filmen 2017 Smiley U/Spillefilm
Biler 3 2017 Frøken Fræs U/Spillefilm
Ditte & Louise - Sæson 2 2016 Ditte Tv-serie
Iqbal & superchippen 2016 Psykolog Jeanette DK/Spillefilm
Ditte & Louise - Sæson 1 2015 Ditte Tv-serie
Iqbal & den hemmelige opskrift 2015 Psykologen Jeanette DK/Spillefilm
Astons gaver 2013 Mor U/Kort fiktion
Min søsters børn alene hjemme 2012 Mor DK/Spillefilm
Thor - legenden fra Valhalla 2011 Hel U/Spillefilm
Gnomeo & Julie 2011 Nanette U/Spillefilm
Savanne banden 2011 Gita U/Spillefilm
Her bor Jensen 2010 Mor DK/Kort fiktion
Parterapi 2010 Nanna DK/Spillefilm
Far til fire - på japansk 2010 Frk. Suhr DK/Spillefilm
Min søsters børn vælter Nordjylland 2010 Mor DK/Spillefilm
Næste gang bliver vi fugle 2009 Sig selv DK/Dokumentarfilm
Pagten 2009 Anne Tv-serie
Blå mænd 2008 Hanne DK/Spillefilm
Kærlighed på film 2007 Kirsten DK/Spillefilm
De unge år 2007 Filosofilærer DK/Spillefilm
Helmer og søn 2006 Vibeke DK/Kort fiktion
Lotto 2006 Apotekerdame DK/Spillefilm
Far til fire - gi'r aldrig op! 2005 Fru Suhr DK/Spillefilm
Oh Happy Day 2004 Kirsten, præstens kone DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Maja Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.