enda

Dorte Bengtson

Instruktør. Født 1971 i København. Uddannet som tegner/grafiker fra Designseminariet i Højer i 1994. Har arbejdet med tegnefilm siden 1996. Uddannet animationsinstruktør på Den Danske Filmskole 2004-2008.

Bengtsons afgangsfilm "Sylfidden" blev udtaget til Cannes 2009 i serien 'Cinéfondation' og var i konkurrence i Annecy. Samme år modtog Bengtson ANIS talentprisen. Den efterfølgende kortfilm "Skyggedyret" (2013) blev vist på en række europæiske filmfestivaler samt i Tokyo og Seoul. I 2015 instruerede Bengtson kortfilmen "Vitello graver et hul". 'Vitello' (2018) er Bengtsons første spillefilm som instruktør. Hun har siden instrueret tv-serien om Vitello af samme navn (2018).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vitello 2018 Instruktion, Killing, Manuskript, Klipper DK/Spillefilm
Vitello (oversigt) 2018 Instruktion, Killing, Klipper, Manuskript Tv-serie
Vitello napper en kat 2018 Instruktion, Killing, Klipper Tv-serie
Vitello vil have en far 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello bliver forretningsmand 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello tigger en masse slik 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello bygger en monsterfælde 2018 Instruktion, Manuskript, Klipper Tv-serie
Vitello møder Gud 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello får en klam kæreste 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello skal have en papfar 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello ønsker sig en hund 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello gør en god gerning 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello er bagvendt 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello køber en vidunderlig julegave 2018 Instruktion, Klipper Tv-serie
Vitello graver et hul 2018 Instruktion, Manuskript, Klipper, Storyboard Tv-serie
Vitello graver et hul 2016 Instruktion, Manuskript, Storyboard DK/Kort fiktion
Vitello graver et hul 2015 Instruktion DK/Kort fiktion
Skyggedyret 2013 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Sylfidden 2008 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Asterix og vikingerne 2006 Colorstyler U/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Colorstyler Tv-serie
Og møllen drejer 2000 Compositing, Fotograf, Visual effects DK/Kort fiktion
Hjælp! Jeg er en fisk 2000 Digital compositing DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2019-05-24 Vitello
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2018-12-02 Vitello
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 Vitello
Giffoni Film Festival 2018-07-20 Vitello
Edinburgh International Film Festival 2018-06-20 Vitello
Kristiansand International Children's Film Festival 2018-04-24 Vitello
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2016-11-27 Vitello graver et hul
Kristiansand International Children's Film Festival 2016-04-19 Vitello graver et hul
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Vitello graver et hul
Chicago Int. Children's Film Festival 2015-10-23 Vitello graver et hul
Malmö Nordisk Panorama 2015-09-18 Vitello graver et hul
Odense Internationale Film Festival 2015-08-24 Vitello graver et hul
Giffoni Film Festival 2015-07-17 Vitello graver et hul
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2014-11-30 Skyggedyret
Thessaloniki International Film Festival 2014-10-31 Skyggedyret
Seoul International Youth Film Festival 2014-08-21 Skyggedyret
Stuttgart International Animation Film Festival 2014-04-22 Skyggedyret
Malmö, BUFF 2014-03-10 Skyggedyret
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Skyggedyret
Odense Internationale Film Festival 2013-08-26 Skyggedyret
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.