enda

Eskil Vogt

(1974 – )

Manuskriptforfatter, instruktør. Født 1974 i Norge. Uddannet fra den franske filmskole La Fémis i Paris.

Vogt debuterede som manuskriptforfatter med norske 'Repise' (2006) af Joachim Trier. Filmen vandt priser ved filmfestivalerne i Karlovy Vary, Toronto og Rotterdam. Partnerskabet fortsatte med de norske film 'Oslo, 31. august' (2011) og 'Louder Than Bombs' (2015), der begge var udtaget til konkurrence i Cannes i henholdsvis Un Certain Regard-kategorien og hovedkonkurrencen, samt 'Thelma' (2017). 'Verdens verste menneske' (2021) er tredje del i Triers Oslo-trilogi, der også tæller 'Reprise' og 'Oslo, 31. august'.

Vogt debuterede som instruktør med 'Blind' (2014), der vandt priser ved Sundance Filmfestival, Berlinalen og CPH PIX. 'The Innocents' (2021) er Vogts anden spillefilm som instruktør.

Han har desuden været manuskriptforfatter på den danske film 'København findes ikke' (2022).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Flugt 2021 Manuskriptkonsulent DK/Dokumentarfilm
Psykose i Stockholm 2020 Manuskriptkonsulent U/Spillefilm
Lyden af uventet død 2019 Manuskriptsupervisor DK/Kort fiktion
Thelma 2017 Manuskript, Executive producer U/Spillefilm
Louder Than Bombs 2015 Manusforfatter U/Spillefilm
Blind 2014 Instruktion, Manuskript U/Spillefilm
Oslo, 31. august 2011 Manus U/Spillefilm
Reprise 2006 Manus U/Spillefilm
Procter 2002 Manus U/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.