enda

Flemming Quist Møller

(1942 - )

Instruktør, tegner, børnebogsforfatter, trommeslager, manuskriptforfatter, skuespiller. Født 19/5 1942.


Centralt i Flemming Quist Møllers vidt forgrenede virke står tegnefilmen "Bennys badekar" (1971), som han skrev manuskript til, og som han instruerede sammen med Jannik Hastrup. Den blev af det danske Kulturministerium i 2006 udvalgt som en af de ti betydeligste danske film nogensinde. Filmen om en drengs farverige drømmeliv i et moderne højhus er en musikalsk satire over ensretning og en appel til den legende fantasi - helt karakteristisk for Quist Møllers virke på mange felter. I 1971 vandt han de danske filmjournalisters special-Bodil for "Bennys badekar".


Som instruktør startede han med små eksperimenterende animationsfilm, ofte i samarbejde med Jannik Hastrup. Også som børnebogsforfatter gjorde han sig stærkt gældende, og i en helt anden boldgade blev han medforfatter på Anders Refn-film som "Strømer" (1976), "Slægten" (1978) og "Sort høst" (1993).


Den charmerende "Jungledyret" (1993), som han både skrev og med-instruerede, blev en så stor succes, at der kom to fortsættelser: "Jungledyret 2 - den store filmhelt" (1996) og "Jungledyret Hugo: Fræk, flabet og fri" (2007). Tegnestilen var blevet rundere, og tonefaldet mere familievenligt. "Cykelmyggen og Dansemyggen" (2007) bygger i samme musikalsk-legende stil videre på Quist Møllers egne børnebøger om Cykelmyggen Egon.


I 1994 fik han en Æres-Bodil for sin samlede indsats i dansk film.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn 2018 Stemme DK/Spillefilm
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende, Stillfotograf Tv-dokumentar
Klovn Forever 2015 Flemming Quist Møller DK/Spillefilm
Cykelmyggen og Minibillen 2014 Instruktion, Basse, Basses sang, Manuskript, Baggrunde, Musiker DK/Spillefilm
Rejsen til Fjerkongens Rige 2014 Fjerkongen U/Spillefilm
Den kæmpestore bjørn 2011 Jægeren DK/Spillefilm
Cykelmyggen og dansemyggen 2007 Instruktion, Manus, Storyboard, Baggrunde DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Instruktion, Manus, Pedro, Stemme, Dialoginstruktør DK/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Krage Tv-serie
Lykkevej 2003 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Fæhår & Harzen 1995 Gamle Ole Tv-serie
Jungledyret 1993 Instruktion, Manus, Conrad DK/Spillefilm
Slaget på tasken 1993 Manus Tv-film
Sort høst 1993 Manus DK/Spillefilm
Brudevalsen 1991 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skyggen af Emma 1988 Manusassistance DK/Spillefilm
Een gang strømer... 1987 Manus Tv-serie
Kedsomhedens gåde 1986 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
De flyvende djævle 1985 Journalist DK/Spillefilm
Koks i kulissen 1983 Lennart, rockmusiker DK/Spillefilm
Det usynlige pattebarn 1982 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Jul og grønne skove 1980 Medvirkende Tv-serie
Snuden i byen 1980 Manus DK/Kort fiktion
Snuden rejser hjemmefra 1980 Manus DK/Kort fiktion
Snuden vender hjem 1980 Manus DK/Kort fiktion
Slægten 1978 Manus DK/Spillefilm
Hvem myrder hvem? 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Strømer 1976 Manus, Tasketyv DK/Spillefilm
Kroppens træning og udtryk II 1975 Musik DK/Dokumentarfilm
Ta' det som en mand, frue 1975 Bent, Eriks kollega DK/Spillefilm
Da Svante forsvandt 1975 Kriminaltegner DK/Spillefilm
Prins Piwi 1974 Instruktion, Manus, Produktionsleder, Figurtegner, Baggrunde DK/Spillefilm
Historiebogen 5: Triumfens symfoni 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 6: Midlertidige løsninger på problemerne 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 8: Natten er dyster 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Pigen og drømmeslottet 1974 Trikki DK/Spillefilm
Historiebogen 3: Fremtiden er lys ... for nogen 1973 Speaker DK/Dokumentarfilm
Man må da selv kunne lave den børnehave 1973 Animation DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 1: Et flakkende lys i mørket 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 2: I daggryet trodses alle farer 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 4: Blodige forberedelser 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Mor, jeg har patienter 1972 Leder af kollektiv DK/Spillefilm
Nu går den på Dagmar 1972 Mand på værtshus DK/Spillefilm
Bennys badekar 1971 Instruktion, Manus, Design DK/Kort fiktion
Revolutionen i vandkanten 1971 Badeløven DK/Spillefilm
Desertøren 1971 Medvirkende DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Soldat, der finder liget DK/Spillefilm
Nattens frelse 1971 Animation Tv-film
Ikke et ord om Harald 1970 Ølmand Tv-film
God morgen 1968 Instruktion, Manus, Klip, Musik DK/Kort fiktion
Sonja 1968 Kaj, Gladys' ven Tv-serie
Sommerfuglen ønsker tillykke 1968 Musik DK/Kort fiktion
Drengen og månen 1968 Animation DK/Kort fiktion
It don't mean a thing 1967 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Slambert 1966 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Børnenes ulandskalender 1966 1966 Instruktion Tv-serie
Concerto erotica 1964 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Publikums Prisen 2008 Kristiansand International Children's Film Festival 2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Special Mention 2008 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2008 Cykelmyggen og dansemyggen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Bitola International Cinematographers Film Festival Manaki Brothers 2017-09-23 Cykelmyggen og Minibillen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2015-11-29 Cykelmyggen og Minibillen
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2015-11-28 Cykelmyggen og Minibillen
Ljubljana International Film Festival 2015-11-12 Cykelmyggen og Minibillen
Sarajevo Film Festival 2015-08-14 Cykelmyggen og Minibillen
Giffoni Film Festival 2015-07-17 Cykelmyggen og Minibillen
Poznan International Animated Film Festival ANIMATOR 2015-07-10 Cykelmyggen og Minibillen
Kristiansand International Children's Film Festival 2015-04-21 Cykelmyggen og Minibillen
Saint-Quentin, Cine Jeune 2015-04-17 Cykelmyggen og Minibillen
Beijing International Film Festival 2015-04-16 Cykelmyggen og Minibillen
Malmö, BUFF 2015-03-09 Cykelmyggen og Minibillen
Berlinale 2015-02-05 Cykelmyggen og Minibillen
Chicago Int. Children's Film Festival 2014-10-24 Cykelmyggen og Minibillen
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Cykelmyggen og dansemyggen
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 Cykelmyggen og dansemyggen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2009-12-06 Cykelmyggen og dansemyggen
Madrid International Film Festival for children and youth 2009-11-16 Cykelmyggen og dansemyggen
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2009-07-03 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
New York BAMKids FF 2009-02-26 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Bologna Future Film Festival 2009-01-27 Cykelmyggen og dansemyggen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2008-12-12 Cykelmyggen og dansemyggen
London Children's Film Festival 2008-11-22 Cykelmyggen og dansemyggen
Gijon International Film Festival 2008-11-20 Cykelmyggen og dansemyggen
Vienna International Children's Film Festival 2008-11-15 Cykelmyggen og dansemyggen
Chicago Int. Children's Film Festival 2008-10-23 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Amsterdam Cinekid 2008-10-19 Cykelmyggen og dansemyggen
Laon - International Film Festival For Young People 2008-10-16 Cykelmyggen og dansemyggen
London Film Festival 2008-10-15 Cykelmyggen og dansemyggen
ANIMEST Bukarest 2008-10-03 Cykelmyggen og dansemyggen
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2008-09-28 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Tel Aviv International Children's Film Festival 2008-09-24 Cykelmyggen og dansemyggen
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2008-08-22 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Sarajevo Film Festival 2008-08-15 Cykelmyggen og dansemyggen
Seoul International Youth Film Festival 2008-07-16 Cykelmyggen og dansemyggen
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2008-07-11 Cykelmyggen og dansemyggen
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2008-06-09 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Sydney Film Festival 2008-06-04 Cykelmyggen og dansemyggen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2008-06-01 Cykelmyggen og dansemyggen
London Barbican Centre 2008-05-10 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Stuttgart International Animation Film Festival 2008-05-01 Cykelmyggen og dansemyggen
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 2008-04-25 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Malmö, BUFF 2008-03-11 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
New York BAMKids FF 2008-03-06 Cykelmyggen og dansemyggen
Lyon Cartoon Movie 2008-03-05 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
Berlinale 2008-02-07 Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri
BUSTER 2006-09-08 Bennys badekar
Cinemateket 2006-05-16 Bennys badekar
Bologna Hands In The Pocket 2006-01-19 Bennys badekar
Lübeck, Nordische Filmtage 2003-10-30 Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.