enda
Person

Flemming Quist Møller

(1942 – 2022)

Instruktør, tegner, børnebogsforfatter, trommeslager, manuskriptforfatter, skuespiller. Født 19/5 1942, død 31/1 2022.

Centralt i Flemming Quist Møllers vidt forgrenede virke står tegnefilmen ''Bennys badekar'' (1971), som han skrev manuskript til, og som han instruerede sammen med Jannik Hastrup. Den blev af det danske Kulturministerium i 2006 udvalgt som en af de ti betydeligste danske film nogensinde. Filmen om en drengs farverige drømmeliv i et moderne højhus er en musikalsk satire over ensretning og en appel til den legende fantasi - helt karakteristisk for Quist Møllers virke på mange felter. I 1971 vandt han de danske filmjournalisters special-Bodil for "Bennys badekar".

Flemming Quist Møller begyndte som elev hos animatoren Bent Barfod 1960-61. Som instruktør startede han med små eksperimenterende animationsfilm, ofte i samarbejde med Jannik Hastrup. Også som børnebogsforfatter gjorde han sig stærkt gældende, og i en helt anden boldgade blev han medforfatter på Anders Refn-film som ''Strømer'' (1976), ''Slægten'' (1978), ''Sort høst'' (1993) og ''De forbandede år'' (2020).

Den charmerende ''Jungledyret'' (1993), som han både skrev og med-instruerede, blev en så stor succes, at der kom to fortsættelser: ''Jungledyret 2 - den store filmhelt'' (1996) og ''Jungledyret Hugo: Fræk, flabet og fri'' (2007). Tegnestilen var blevet rundere, og tonefaldet mere familievenligt. ''Cykelmyggen og Dansemyggen'' (2007) bygger i samme musikalsk-legende stil videre på Quist Møllers egne børnebøger om Cykelmyggen Egon.

I 1994 fik han en Æres-Bodil for sin samlede indsats i dansk film.
Filmografi Musik
Titel År Funktion Kategori
De forbandede år 2 2022 Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
De forbandede år 2020 Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Cirkeline, Coco og det vilde næsehorn 2018 Ratz DK/Spillefilm
Cykelmyggens far 2016 Medvirkende, Stillfotograf Tv-dokumentar
Klovn Forever 2015 Flemming Quist Møller DK/Spillefilm
Cykelmyggen og Minibillen 2014 Instruktion, Basse, Basses sang, Manuskript, Baggrunde, Musiker DK/Spillefilm
Rejsen til Fjerkongens Rige 2014 Fjerkongen U/Spillefilm
Den kæmpestore bjørn 2011 Jægeren DK/Spillefilm
Cykelmyggen og dansemyggen 2007 Instruktion, Manus, Storyboard, Baggrunde DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 3 - fræk, flabet og fri 2007 Instruktion, Manus, Pedro, Stemme, Dialoginstruktør DK/Spillefilm
Jungledyret Hugo 2003 Instruktion, Stemme Tv-serie
Lykkevej 2003 Manuskonsulent DK/Spillefilm
H. C. Andersen: Der var engang... 2002 Stemme Tv-serie
Jungledyret Hugo 2 - den store filmhelt 1996 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Fæhår & Harzen 1995 Gamle Ole Tv-serie
Jungledyret 1993 Instruktion, Manus, Conrad DK/Spillefilm
Sort høst 1993 Manus DK/Spillefilm
Slaget på tasken 1993 Manus Tv-film
Brudevalsen 1991 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skyggen af Emma 1988 Manusassistance DK/Spillefilm
Een gang strømer... 1987 Manus Tv-serie
Kedsomhedens gåde 1986 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Ingen Hamlet på Kronborg i år 1986 Musiker DK/Dokumentarfilm
De flyvende djævle 1985 Journalist DK/Spillefilm
Koks i kulissen 1983 Lennart, rockmusiker DK/Spillefilm
Det usynlige pattebarn 1982 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Jul og grønne skove 1980 Medvirkende Tv-serie
Snuden i byen 1980 Manus DK/Kort fiktion
Snuden rejser hjemmefra 1980 Manus DK/Kort fiktion
Snuden vender hjem 1980 Manus DK/Kort fiktion
Slægten 1978 Manus DK/Spillefilm
Hvem myrder hvem? 1978 Medvirkende DK/Spillefilm
Strømer 1976 Manus, Tasketyv DK/Spillefilm
Kroppens træning og udtryk II 1976 Komponist DK/Dokumentarfilm
Kroppens træning og udtryk I 1976 Komponist DK/Dokumentarfilm
Ta'' det som en mand, frue 1975 Bent, Eriks kollega DK/Spillefilm
Da Svante forsvandt 1975 Kriminaltegner DK/Spillefilm
Prins Piwi 1974 Instruktion, Manus, Produktionsleder, Figurtegner, Baggrunde DK/Spillefilm
Historiebogen 5: Triumfens symfoni 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 6: Midlertidige løsninger på problemerne 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 8: Natten er dyster 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Pigen og drømmeslottet 1974 Trikki DK/Spillefilm
Historiebogen 3: Fremtiden er lys ... for nogen 1973 Speaker DK/Dokumentarfilm
Man må da selv kunne lave den børnehave 1973 Animation DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 1: Et flakkende lys i mørket 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 2: I daggryet trodses alle farer 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Historiebogen 4: Blodige forberedelser 1972 Speaker DK/Dokumentarfilm
Mor, jeg har patienter 1972 Leder af kollektiv DK/Spillefilm
Nu går den på Dagmar 1972 Mand på værtshus DK/Spillefilm
Bennys badekar 1971 Instruktion, Manus, Design DK/Kort fiktion
Zurp Ahtamn 1971 Medvirkende, Manus DK/Eksperimentalfilm
Revolutionen i vandkanten 1971 Badeløven DK/Spillefilm
Desertøren 1971 Medvirkende DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Soldat, der finder liget DK/Spillefilm
Nattens frelse 1971 Animation Tv-film
Ikke et ord om Harald 1970 Ølmand Tv-film
God morgen 1968 Instruktion, Manus, Klip, Musik DK/Eksperimentalfilm
Sonja 1968 Kaj, Gladys'' ven Tv-serie
Sommerfuglen ønsker tillykke 1968 Musik DK/Kort fiktion
Drengen og månen 1968 Animation DK/Kort fiktion
It don''t mean a thing 1967 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Slambert 1966 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Concerto erotica 1964 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm