enda

Henrik Bohn Ipsen

Fotograf. Født 1961. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 1997. Har siden midten af firserne stået bag kameraet på en lang række markante dokumentarfilm. Bohn Ipsen modtog i 2015 Roos Prisen, der hvert år uddeles for at påskønne en bemærkelsesværdig indsat
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fortællinger fra skyggelandet 2019 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Den fortabte kriger 2018 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Hjertelandet 2018 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Krigsfotografen 2018 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Uro 2017 Fotograf DK/Kort fiktion
Fantasten 2017 Cheffotograf DK/Spillefilm
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig 2017 Fotograf DK/Dokumentarfilm
En fremmed flytter ind 2017 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Præsidenten fra Nordvest 2017 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex (oversigt) 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex 1:6 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex 2:6 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex 3:6 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex 4:6 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex 5:6 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Lovesex - fortællinger om kærlighed og sex 6:6 2017 B-fotograf Dokumentarserie
Motley's Law 2016 Stills, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Børnesoldatens nye job 2016 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Vi er de unge hjemløse 2016 Fotograf (Intro) Dokumentarserie
Misfits 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Grisebasserne 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Gederne 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Kaninerne 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Køkkenhaven 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Hundehvalpen 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Griseslagtning 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Josefines bondegård - Jul på gården 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
På røven i Nakskov 2015 Fotograf Dokumentarserie
Født til filmen 2015 Cheffotograf DK/Dokumentarfilm
Eskimo Diva 2015 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mother's Wish 2015 Fotograf U/Dokumentarfilm
Democrats 2014 Stills, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Forsøget 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Krigerne fra Nord 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Sume - Lyden af en revolution 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Freak Out 2014 Fotograf U/Dokumentarfilm
Bandekrigerne - En insider åbner op 2013 Foto DK/Dokumentarfilm
Bandekrigerne - Et farligt venskab 2013 Foto DK/Dokumentarfilm
En god død 2013 Fotografkonsulent DK/Dokumentarfilm
Ordet fanger 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Mit Afghanistan 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mercy Mercy - Adoptionens pris 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Lyssky chokolade 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Et forbandet år 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Far til fire - til søs 2012 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Julie 2011 Foto DK/Spillefilm
Au pair 2011 Foto DK/Dokumentarfilm
Thors saga 2011 Foto DK/Dokumentarfilm
Isabella for real 2011 Foto DK/Dokumentarfilm
Jernhårde ladies 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Min fætter er pirat 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Christas mareridt 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Dømt for terror 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Fodbold er Gud 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Mission kvindehandel 2010 Foto DK/Dokumentarfilm
Min avatar og mig 2010 Stills, Fotograf, Grading/Online DK/Dokumentarfilm
Terrorist ved et tilfælde 2009 Foto DK/Dokumentarfilm
Den perfekte muslim 2009 Foto DK/Dokumentarfilm
Bobby 2009 Foto DK/Kort fiktion
Drømme i København 2009 Foto DK/Dokumentarfilm
Headhunter 2009 Medvirkende DK/Spillefilm
Panser 2008 Stationsforstander DK/Kort fiktion
Et hul i himlen - når mor og far er i fængsel 2008 Foto DK/Dokumentarfilm
...og det var Danmark 2008 Foto DK/Dokumentarfilm
One shot 2008 Foto DK/Spillefilm
69 2008 Foto DK/Dokumentarfilm
Det arabiske initiativ 2008 Foto DK/Dokumentarfilm
Fra Thailand til Thy 2008 Foto DK/Dokumentarfilm
Roskilde 2008 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Kunsten at være Mlabri 2007 Foto DK/Dokumentarfilm
Muhammedkrisen under huden 2007 Foto DK/Dokumentarfilm
Verden i Danmark 2007 Foto DK/Dokumentarfilm
Han, hun og Strindberg 2006 Foto DK/Spillefilm
Otium 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
BZ 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Den tyske hemmelighed - en film om krig, kærlighed - og løgn 2005 Foto DK/Dokumentarfilm
Mit USA 2005 Foto DK/Dokumentarfilm
Hvor går grænsen... 2005 Foto DK/Dokumentarfilm
I soldatens fodspor 2005 Foto DK/Dokumentarfilm
Bølle Bob & Smukke Sally 2005 2. fotograf DK/Spillefilm
110% Greve - en film fra virkeligheden 2004 Foto DK/Dokumentarfilm
Nede på jorden 2004 Foto DK/Dokumentarfilm
Bjørno & Bingo 2004 Foto DK/Kort fiktion
K-notatet 2004 Foto Tv-dokumentar
Ullas vrede 2004 Foto Tv-dokumentar
Levende mirakler 2004 Cheffotograf (Massachusetts, Damascus) DK/Dokumentarfilm
Drømme med deadlines - en genfortælling 2003 Foto DK/Dokumentarfilm
Fado - sange fra Lissabons hjerte 2003 Foto DK/Dokumentarfilm
Baby 2003 Foto DK/Spillefilm
Små ulykker 2002 2. fotograf DK/Spillefilm
Fodbolddrengen 2000 Foto DK/Dokumentarfilm
Seth 1999 Foto DK/Kort fiktion
Bag om fremviseren 1999 Foto DK/Kort fiktion
Leve mangfoldigheden 1999 Foto DK/Dokumentarfilm
Constance 1999 Foto DK/Spillefilm
Drengene fra Ølsemagle 1999 Foto DK/Dokumentarfilm
Svensk roulette 1997 Foto DK/Kort fiktion
Eksklusion 1997 Foto DK/Dokumentarfilm
Ørnens øje 1997 B-fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Farligt venskab 1995 Kameraassistent DK/Spillefilm
Manden der fik lov at gå 1995 Produktion U/Kort fiktion
Fyrtøjet 1993 Produktion DK/Kort fiktion
Rejsen tilbage - Jorden er vores mor 2. del 1993 B-fotograf DK/Dokumentarfilm
Brev til Indien 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvor mindets blomster gror 1991 Foto DK/Eksperimentalfilm
Dronning i nord 1990 Foto DK/Dokumentarfilm
Livet på Trekanten 1990 Foto DK/Dokumentarfilm
Perfect World 1990 Lys DK/Eksperimentalfilm
At bygge et skib 1990 Producer, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Gurps 1990 Fotografassistent DK/Dokumentarfilm
Triptykon 1989 Foto DK/Eksperimentalfilm
Life-painting 1988 Lyd DK/Dokumentarfilm
Sorø Akademi 1958-80 - Tvang og trivsel 1987 Foto DK/Dokumentarfilm
Biker week 1986 Klip DK/Dokumentarfilm
Maleri 1986 Klip DK/Eksperimentalfilm
Moment By Moment 1986 Klip DK/Dokumentarfilm
Hamskifte 1986 Lyd DK/Dokumentarfilm
Gåsen 1986 Lyd DK/Eksperimentalfilm
Parat 1986 Lyd DK/Eksperimentalfilm
Tiden imellem 1986 Lyd DK/Eksperimentalfilm
Når De Gamle Huse... 1986 Lyd DK/Eksperimentalfilm
Fantasidage 1986 Lyd DK/Dokumentarfilm
Det blinde øje 1986 Lyd DK/Dokumentarfilm
Holbæk Plagen 1986 Lyd DK/Dokumentarfilm
Lis og Jørgen 1986 Lyd DK/Dokumentarfilm
Holbæk Workshop 700 1-9 1986 Lyd Antologi
Søndag Langelinie 1985 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Naverne på Christiania 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Rævekagen 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Video Journalen 1-12 1985 Foto DK/Reklamefilm
Ups! I-v Den Endelige Løsning 1985 Foto DK/Kort fiktion
Hooked 1985 Foto DK/Eksperimentalfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Silver Cairo for Cartoon Films 1993 Cairo International Children's Film Festival 1993 Fyrtøjet
2. pris bedste animationsfilm 1993 Chicago Int. Children's Film Festival 1993 Fyrtøjet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Mexico City Intl Contemp FF 2008-02-19 Fyrtøjet
ANIMEST Bukarest 2007-10-05 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-12-10 Fyrtøjet
Tallinn Black Nights Film Festival 2005-11-24 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-11-16 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-11-01 Fyrtøjet
Edinburgh Filmhouse 2005-10-22 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-10-05 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-10-01 Fyrtøjet
Beijing China International Cartoon and Digital Arts Festival 2005-09-28 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-09-10 Fyrtøjet
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-09-09 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-08-19 Fyrtøjet
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2005-07-16 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-07-07 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-06-09 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-05-09 Fyrtøjet
H. C. Andersen Anniversary Year 2005-04-16 Fyrtøjet
New York Scandinavian House 2001-12-01 Fyrtøjet
Lego Exhibition / Passport to Denmark 2001-03-02 Fyrtøjet
Rouen, Fest. du Cinema Nordique 2000-03-15 Fyrtøjet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.