enda

Jesper Jack

Producer. Født 1969. Uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole i 1997 og har siden arbejdet som instruktør, redaktør, formatudvikler og klipper på serier og enkeltstående dokumentarfilm. Jesper Jack har desuden en efteruddannelse fra EAVE, Europas ledende træningsprogram for filmproducere, og har fungeret som underviser på blandt Filmskolen, European Documentary Network og Filmværkstedet.

Fra 2006 har Jesper Jack været producer, instruktør og del af den kunstneriske ledelse i Cosmo Doc og har her produceret flere prisvindende dokumentarfilm, blandt andet "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" af Janus Metz. Ansat på Det Danske Filminstitut som dokumentarfilmkonsulent 2009-2011.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Reformisten – den kvindelige imam 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Næste sommer 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
I fars hænder 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Hvordan man møder en havfrue 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Venus 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
Kvinderne i Gyldent Daggry 2017 Co-producer U/Dokumentarfilm
Den kinesiske drøm 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Den sidste tid 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Det han gjorde 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Mother's Wish 2015 Co-producer U/Dokumentarfilm
Shirley & Hinda - oprørske oldemødre 2013 Co-producer U/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er mørkeræd 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er genert 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Vi er kærester 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg keder mig 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er misundelig 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er sur 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Mumbai Disconnected 2009 Produktion DK/Dokumentarfilm
Side om side 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Rastløs i paradis 2009 Producent DK/Dokumentarfilm
Tine på tværs 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Bogota forvandling 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Fra Thailand til Thy 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Fra Thy til Thailand 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
110% Greve - en film fra virkeligheden 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Frihedsmaskinen 2002 Klip DK/Dokumentarfilm
Balloon Wars Producer DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Audience Prize 2008 Odense Internationale Film Festival 2008 Fra Thailand til Thy
Silver Wolf Nomination 2008 Amsterdam, IDFA 2008 Fra Thailand til Thy
Special Mention Danish DOX Award 2008 CPH:DOX 2008 Fra Thy til Thailand
Special Mention 2008 CPH:DOX 2008 Side om side
Honorable Mention 2009 Reykjavik Nordisk Panorama 2009 Side om side
Honorable Mention 2009 Leipzig Festival for Documentary and Animation 2009 Side om side
Grand Prix 2009 Odense Internationale Film Festival 2009 Side om side
FIPRESCI Award best documentary 2016 Thessaloniki Documentary Festival 2016 Det han gjorde
Golden Alexander Award 2017 Thessaloniki Documentary Festival 2017 Den kinesiske drøm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Warszawa, Against Gravity 2019-05-10 Reformisten – den kvindelige imam
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2019-04-25 Reformisten – den kvindelige imam
CPH:DOX 2019-03-20 Reformisten – den kvindelige imam
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 Venus
Sao Paulo Int. Film Festival 2017-10-19 Venus
Malmö Nordisk Panorama 2017-09-16 Den kinesiske drøm
Wellington - New Zealand Film Festival 2017-07-20 Den kinesiske drøm
Amsterdam, IDFA 2017-07-12 Den kinesiske drøm
Sheffield Doc/Fest 2017-06-09 Venus
Sydney Film Festival 2017-06-07 Den kinesiske drøm
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 Venus
München Documentary Festival 2017-05-04 Den kinesiske drøm
CPH:DOX 2017-03-16 Den kinesiske drøm
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 Den kinesiske drøm
Thessaloniki Documentary Festival 2017-03-03 Venus
Miami International Film festival 2017-03-03 Den kinesiske drøm
ZagrebDox 2017-02-26 Den kinesiske drøm
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Venus
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2017-01-23 Venus
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 Venus
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Det han gjorde
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2016-10-31 Det han gjorde
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2016-04-28 Det han gjorde
Thessaloniki Documentary Festival 2016-03-18 Det han gjorde
CPH:DOX 2015-11-06 Det han gjorde
Amsterdam, IDFA 2013-06-25 Bogota forvandling
Sydney Film Festival 2013-06-05 Bogota forvandling
Dokufest Prizren 2011-07-23 Bogota forvandling
Bergen International Film festival 2010-10-20 Bogota forvandling
Amsterdam, IDFA 2010-10-10 Mumbai Disconnected
Dokufest Prizren 2010-07-31 Bogota forvandling
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Bogota forvandling
Warszawa, Against Gravity 2010-05-08 Bogota forvandling
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2010-05-06 Bogota forvandling
Nyon, Visions du Réel 2010-04-15 Rastløs i paradis
Prague, One World Human Rights Film Festival 2010-03-10 Fra Thy til Thailand
ZagrebDox 2010-02-28 Side om side
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Bogota forvandling
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2010-01-26 Side om side
Amsterdam, IDFA 2009-11-19 Bogota forvandling
CPH:DOX 2009-11-06 Rastløs i paradis
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Fra Thailand til Thy
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2009-10-26 Side om side
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Side om side
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Fra Thailand til Thy
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Fra Thy til Thailand
Wellington - New Zealand Film Festival 2009-07-17 Fra Thailand til Thy
Karlovy Vary International Film Festival 2009-07-03 Side om side
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2009-04-30 Side om side
Durham, Full Frame 2009-04-02 Fra Thailand til Thy
Vilnius International Film Festival 2009-03-20 Fra Thy til Thailand
Thessaloniki Documentary Festival 2009-03-13 Fra Thailand til Thy
Austin, SXSW Film Festival 2009-03-13 Fra Thailand til Thy
Amsterdam, IDFA 2008-11-20 Fra Thailand til Thy
CPH:DOX 2008-11-07 Fra Thy til Thailand
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Fra Thailand til Thy
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 110% Greve - en film fra virkeligheden
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 110% Greve - en film fra virkeligheden
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 110% Greve - en film fra virkeligheden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.