enda

Jesper Jack

Producer. Født 1969. Uddannet tv-tilrettelægger fra Den Danske Filmskole i 1997 og har siden arbejdet som instruktør, redaktør, formatudvikler og klipper på serier og enkeltstående dokumentarfilm. Jesper Jack har desuden en efteruddannelse fra EAVE, Europas ledende træningsprogram for filmproducere, og har fungeret som underviser på blandt Filmskolen, European Documentary Network og Filmværkstedet.

Fra 2006 har Jesper Jack været producer, instruktør og del af den kunstneriske ledelse i Cosmo Doc og har her produceret flere prisvindende dokumentarfilm, blandt andet "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" af Janus Metz. Ansat på Det Danske Filminstitut som dokumentarfilmkonsulent 2009-2011.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Femimam 2019 Producer DK/Dokumentarfilm
Næste sommer 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
I fars hænder 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Hvordan man møder en havfrue 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Venus 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
Den sidste tid 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Den kinesiske drøm 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Det han gjorde 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Mother's Wish 2015 Co-producer U/Dokumentarfilm
Shirley & Hinda - oprørske oldemødre 2013 Co-producer U/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er genert 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Vi er kærester 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg keder mig 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er misundelig 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er sur 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Jeg er fantastisk - Jeg er mørkeræd 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Mumbai Disconnected 2009 Produktion DK/Dokumentarfilm
Side om side 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Rastløs i paradis 2009 Producent DK/Dokumentarfilm
Tine på tværs 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Bogota forvandling 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Fra Thailand til Thy 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
Fra Thy til Thailand 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
110% Greve - en film fra virkeligheden 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Frihedsmaskinen 2002 Klip DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Feature Film Audience Award 2017 Lisboa International Independent Film Festival 2017 Venus
Audience Prize 2008 Odense Internationale Film Festival 2008 Fra Thailand til Thy
Silver Wolf Nomination 2008 Amsterdam, IDFA 2008 Fra Thailand til Thy
Special Mention Danish DOX Award 2008 CPH:DOX 2008 Fra Thy til Thailand
Speciel Mention 2009 Guangzhou Documentary Film Festival 2009 Fra Thy til Thailand
Special Mention 2008 CPH:DOX 2008 Side om side
Honorable Mention 2009 Reykjavik Nordisk Panorama 2009 Side om side
Honorable Mention 2009 Leipzig Festival for Documentary and Animation 2009 Side om side
Grand Prix 2009 Odense Internationale Film Festival 2009 Side om side
Crystal Heart Award 2009 Indianapolis Heartland Film Festival 2009 Side om side
Audience Prize 2010 Lisboa International Independent Film Festival 2010 Bogota forvandling
FIPRESCI Award best documentary 2016 Thessaloniki Documentary Festival 2016 Det han gjorde
Golden Alexander Award 2017 Thessaloniki Documentary Festival 2017 kinesiske drøm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 Venus
Denver International Film Festival 2017-11-01 Venus
Denver Film Society 2017-11-01 Venus
Sao Paulo Int. Film Festival 2017-10-19 Venus
Sydney Antenna International Documentary Film Festival 2017-10-01 Venus
Valparaiso, Docsbarcelona 2017-09-29 Venus
Cahul, Moldox 2017-09-23 kinesiske drøm
Malmö Nordisk Panorama 2017-09-16 kinesiske drøm
Wellington - New Zealand Film Festival 2017-07-20 kinesiske drøm
Amsterdam, IDFA 2017-07-12 kinesiske drøm
Bologna, Biografilm 2017-06-09 Venus
Sheffield Doc/Fest 2017-06-09 Venus
Sydney Film Festival 2017-06-07 kinesiske drøm
Sao Paulo, Ecofalante Environmental Film Festival 2017-06-01 kinesiske drøm
Warszawa, Against Gravity 2017-05-12 Venus
Tbilisi, CinéDOC 2017-05-11 kinesiske drøm
Belgrade, Beldoc 2017-05-08 Venus
München Documentary Festival 2017-05-04 kinesiske drøm
Lisboa International Independent Film Festival 2017-05-03 Venus
Kiev, Docudays UA International Human Rights Film Festival 2017-03-24 Venus
CPH:DOX 2017-03-16 kinesiske drøm
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 kinesiske drøm
Tempo Dokumentärfestival 2017-03-06 kinesiske drøm
Thessaloniki Documentary Festival 2017-03-03 Venus
Distributørvisning 2017-03-03 Venus
Miami International Film festival 2017-03-03 kinesiske drøm
Columbia, True/False Film Festival 2017-03-02 Venus
ZagrebDox 2017-02-26 kinesiske drøm
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Venus
Tallinn, DocPoint 2017-01-25 Venus
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2017-01-23 Venus
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 Venus
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Det han gjorde
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2016-10-31 Det han gjorde
Budapest Documentary Film Festival 2016-09-24 Det han gjorde
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2016-04-28 Det han gjorde
Thessaloniki Documentary Festival 2016-03-18 Det han gjorde
CPH:DOX 2015-11-06 Det han gjorde
Amsterdam, IDFA 2013-06-25 Bogota forvandling
Sydney Film Festival 2013-06-05 Bogota forvandling
Good Planet Film Festival 2012-06-16 Bogota forvandling
Dokufest Prizren 2011-07-23 Bogota forvandling
New York, Stranger Than Fiction 2011-03-01 Fra Thailand til Thy
Buenos Aires Danish Film Festival 2010-11-16 Mumbai Disconnected
Uppsala Int. Short Film Festival 2010-10-25 Bogota forvandling
Bergen International Film festival 2010-10-20 Bogota forvandling
Amsterdam, IDFA 2010-10-10 Mumbai Disconnected
Vancouver International Film Festival 2010-09-30 Bogota forvandling
cologne conference international film and television festival 2010-09-26 Bogota forvandling
Bergen Nordisk Panorama 2010-09-24 Bogota forvandling
MilanoFilmFestival 2010-09-10 Bogota forvandling
Distributørvisning 2010-09-09 Side om side
Dokufest Prizren 2010-07-31 Bogota forvandling
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Bogota forvandling
Istanbul Documentary Days 2010-06-22 Bogota forvandling
Torino, Cinemambiente 2010-06-01 Bogota forvandling
Sukagawa Int. Short Film Festival 2010-05-08 Side om side
Warszawa, Against Gravity 2010-05-08 Bogota forvandling
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2010-05-06 Bogota forvandling
Lisboa International Independent Film Festival 2010-04-22 Bogota forvandling
Nyon, Visions du Réel 2010-04-15 Rastløs i paradis
moskva 2010-03-26 Fra Thailand til Thy
Oslo EuroDoc Film Festival 2010-03-17 Side om side
Prague, One World Human Rights Film Festival 2010-03-10 Fra Thy til Thailand
Tempo Dokumentärfestival 2010-03-10 Side om side
ZagrebDox 2010-02-28 Side om side
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Bogota forvandling
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2010-01-26 Side om side
Sydney Flicker Short Film Festival 2010-01-08 Side om side
Amsterdam, IDFA 2009-11-19 Bogota forvandling
CPH:DOX 2009-11-06 Rastløs i paradis
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Fra Thailand til Thy
Budapest, Verzio Documentary Film Festival 2009-11-03 Fra Thailand til Thy
Bergen Nordisk Panorama 2009-11-03 Side om side
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2009-10-26 Side om side
Malmö, M: Dox 2009-10-22 Side om side
Korean International Documentary Festival 2009-10-21 Side om side
Uppsala Int. Short Film Festival 2009-10-19 Side om side
Indianapolis Heartland Film Festival 2009-10-15 Side om side
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Side om side
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Fra Thailand til Thy
Odense Internationale Film Festival 2009-08-17 Fra Thy til Thailand
Wellington - New Zealand Film Festival 2009-07-17 Fra Thailand til Thy
Anthropology Film Festival Pärnu 2009-07-05 Fra Thailand til Thy
Karlovy Vary International Film Festival 2009-07-03 Side om side
Buenos Aires Danish Film Festival 2009-06-16 Fra Thailand til Thy
Istanbul Documentary Days 2009-06-02 Fra Thailand til Thy
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2009-04-30 Side om side
Durham, Full Frame 2009-04-02 Fra Thailand til Thy
Vilnius International Film Festival 2009-03-20 Fra Thy til Thailand
Thessaloniki Documentary Festival 2009-03-13 Fra Thailand til Thy
Austin, SXSW Film Festival 2009-03-13 Fra Thailand til Thy
Bergamo Film Meeting 2009-03-07 Fra Thailand til Thy
Columbia, True/False Film Festival 2009-02-26 Fra Thailand til Thy
Amsterdam, IDFA 2008-11-20 Fra Thailand til Thy
CPH:DOX 2008-11-07 Fra Thy til Thailand
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Fra Thailand til Thy
Duisburger Filmwoche 2006-11-01 110% Greve - en film fra virkeligheden
Danish Culture Institute, Beijing 2006-04-29 110% Greve - en film fra virkeligheden
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 110% Greve - en film fra virkeligheden
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 110% Greve - en film fra virkeligheden
BUSTER 2004-09-06 110% Greve - en film fra virkeligheden
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 110% Greve - en film fra virkeligheden
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.