enda

Julie Henriksen

(1872 – 1949)

Skuespillerinde. Debuterede på film i 1910 hos Nordisk Film og forblev trofast overfor selskabet gennem hele sit filmvirke. Hun medvirkede i et hav af film i årene 1910-12 og mere sporadisk derefter - udelukkende statist- og biroller. Tilsyneladende blev hendes sidste film, "Hans gode Genius", optaget i 1920.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hans gode Genius 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Gaardsangersken 1916 Bruuns hustru DK/Kort fiktion
Du skal elske din Næste 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Spiritisten 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Den største Kærlighed 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
En slem Dreng 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Cigaretpigen 1915 En cigaretarbejderske DK/Spillefilm
Et Huskors 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Kærlighedsoffer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Prinsesse Elena 1913 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Et Trekløver 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Livets Baal 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Vampyrdanserinden 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Damernes Blad 1912 Avisbud DK/Kort fiktion
Det gamle Købmandshus 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
For aabent Tæppe 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødens Brud 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Undvegne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Jernbanens Datter 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
De to Hjem paa Nørrebro 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Sorte Hætte 1911 Sagførerens kone DK/Spillefilm
Det mørke Punkt 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Christian Schrøder i Panoptikon 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den forsvundne Mona Lisa 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Godt klaret 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Vildledt Elskov 1911 Fabrikspigen DK/Spillefilm
Anna fra Æbeltoft 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dyrekøbt Ære 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Herr Storms første Monocle 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gadeoriginalen 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Frelserpigen 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den farlige Alder 1911 Stuepige hos enkegrevinden DK/Spillefilm
Livets Løgn 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandels sidste Offer 1911 Ediths rejseledsager DK/Spillefilm
Kærlighedens Styrke 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Ved Fængslets Port 1911 Tjenestepige hos Fru Hellertz DK/Spillefilm
Dyrekøbt Glimmer 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Det bødes der for 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Samvittighedens Stemme 1910 Fruen DK/Kort fiktion
Blind Alarm 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den ny Huslærer 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den Dødes Halsbaand 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Spionen fra Tokio 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den hvide Slavehandel 1910 Annas mor DK/Spillefilm
Den Livegne Bondens kone DK/Kort fiktion
Livets Storme Musikerens hustru DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes III Medvirkende DK/Kort fiktion
Et Julebrev Medvirkende DK/Kort fiktion
Naar Katten er ude Medvirkende DK/Kort fiktion
Stævnemødet i Frederiksberg Have Stine, pige DK/Kort fiktion
Mads i Staden Medvirkende DK/Kort fiktion
Dirkens Mester Medvirkende DK/Kort fiktion
Hævnen er sød Medvirkende DK/Kort fiktion
Den skæbnesvangre Opfindelse Medvirkende DK/Kort fiktion
Tvillingebrødrene Medvirkende DK/Kort fiktion
Skarpretterens Søn Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.