enda

Karl Roos

(1914 – 1951)

Manuskriptforfatter, instruktør, speaker. Født 14/4 1914 (Carl R.), død 7/4 1951. Storebror til filmfotograf og -instruktør Jørgen Roos (1922-1998) og far til filminstruktør Ole Roos.

Særsamling findes på Filminstituttets Bibliotek.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Byen vi bor i 1953 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Kyndby-værket 1951 Speaker DK/Dokumentarfilm
Shakespeare og Kronborg 1950 Speaker DK/Dokumentarfilm
Nordsø Sild 1950 Kommentarer DK/Dokumentarfilm
Det gaar fremad igen 1949 Speaker DK/Dokumentarfilm
Grundlovens 100-års jubilæum 1949 Speaker, Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Sikkerhed i luften 1949 dansk speak DK/Dokumentarfilm
Spar på vandet 1949 Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Polens børn 1948 Speaker DK/Dokumentarfilm
Giv dem en Chance 1948 Speaker DK/Dokumentarfilm
Hvert syvende sekund 1948 Speaker DK/Dokumentarfilm
Copenhagen Calling 1947 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kød 1947 Speaker, Manus DK/Dokumentarfilm
Det gælder din Frihed 1946 Speaker, Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Livsfare - Miner! 1946 Speaker DK/Dokumentarfilm
Det første Valg til Folketinget efter Befrielsen 30. oktober 1945 1945 Instruktion, Klip, Kommentarer DK/Dokumentarfilm
København under Besættelsen 1945 Speakerkommentar DK/Dokumentarfilm
Faren fra luften 1944 Manus DK/Dokumentarfilm
Mærkelige dyr 1944 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Gengas 1944 Speaker DK/Dokumentarfilm
Apotek 1944 Speaker DK/Dokumentarfilm
Koen 1944 Manus, Speaker DK/Dokumentarfilm
Rovmågen 1944 Bearbejdning U/Dokumentarfilm
Sunde børn 1943 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Kutter H 71 1943 Speaker DK/Dokumentarfilm
For Folkets Fremtid 1943 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Under Straatag og Lyre 1942 Instruktion, Manus, Produktion DK/Dokumentarfilm
Brødrene Dahl-Filmen 1942 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dansk Raajern 1942 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Jørgensen faar Arbejde 1942 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Ordre No. 95807 1942 Speaker DK/Dokumentarfilm
Jens Langkniv 1940 Drejebog, Klipper DK/Spillefilm
Iran - det nye Persien 1939 Speaker DK/Dokumentarfilm
Nykøbing F. 1938 Instruktion DK/Dokumentarfilm
C - et Hjørne af Sjælland 1938 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.