enda

Laura Drasbæk

(1974 – )

Skuespiller. Født 22/12 1974.

Uddannet på Aarhus Teaters elevskole 2001.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Med ét dukker hun som en havfrue op fra badekarret i "Lad isbjørnene danse" (1990) og inkarnerer alle frække, forførende og forfærdelige teenagetøser i samme person.


For drengen Lasse er denne Lollo den 'onde', farlige stedsøster, mens tilskueren oplever en spillevende, men forkælet pubertetspige, der både ser sin position truet og er ved at blive bevidst om sin erotiske attraktion.


Det er en drømmesikker barnepræstation af den slags, det er svært at leve op til. Men Laura Drasbæk er ikke langt fra at gøre det i "Pusher" (1996), hvor hun både rummer det spæde og det tidligt forhærdede som Vesterbro-luderen Vic, der klynger sig til en illusion om at være 'champagnepige'. Bruset er ved at gå af Vic, men hun har stadig en aura af lettere bedærvet uskyld.


Drasbæks figur glider overbevisende ind i filmens miljø, tone og hele tekstur og vidner i ét og alt om indlysende filmtalent. Ellers har hun ikke været så heldig. Rollen som gymnasiepige i "Drengene fra Skt. Petri" (1991) er minimal, og i de to ungdomsgysere "Sidste time" (1995) og "Mørkeleg" (1996) er rollerne nok større, men hun er - som de øvrige medvirkende - prisgivet et primitivt manuskript og en ringe personinstruktion. Og det samme gælder i mindre målestok Jørn Faurschous novellefilm "Hemmeligheder" (1997), hvor hun er en rastløs stofmisbruger.


I "Blinkende lygter" (2000) ses hun i en lille rolle som Stefans (Nikolaj Lie Kaas) neurotiske søster i tilbageblikket på hans traumatiske konfirmationsfest. Og hun vender lysende smuk tilbage i en større birolle i Mikkel Nørgaards filmskolefilm "Sidste weekend" (2001). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sikke et cirkus 2017 Borgmesterfrue DK/Spillefilm
De vildfarne 2016 Maria DK/Spillefilm
Min søsters børn og guldgraverne 2015 Marianne DK/Spillefilm
MGP Missionen 2013 DR pige DK/Spillefilm
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Katrine DK/Spillefilm
København 2009 Katrine DK/Kort fiktion
Den fremmede 2009 Anna DK/Kort fiktion
Lærkevej 2009 Katrine Holm Tv-serie
Simon & Malou 2009 Lotte DK/Spillefilm
Knus 2007 Sophia DK/Kort fiktion
Forbrydelsen 2007 Charlotte Tv-serie
Hjemve 2007 Medvirkende DK/Spillefilm
Daisy Diamond 2007 Skuespiller ved casting DK/Spillefilm
Ekko 2007 Mor DK/Spillefilm
Anna Pihl 2006 Laura Dybbøl Tv-serie
Når man vågner 2005 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mørke 2005 Nina DK/Spillefilm
H.C. Andersen - historien om en digter 2005 Fransk prostitueret Tv-film
Afdeling D 2004 Læge DK/Kort fiktion
Familien Gregersen 2004 Karen DK/Spillefilm
Switching 2003 Frida DK/Spillefilm
Zakka West 2003 Lulu Bang DK/Spillefilm
Okay 2002 Tanja, studerende DK/Spillefilm
Sidste weekend 2001 Josefine DK/Kort fiktion
Blinkende lygter 2000 Susanne DK/Spillefilm
Manden fra dybet 1997 Mia DK/Kort fiktion
Hemmeligheder 1997 Helle DK/Kort fiktion
Mørkeleg 1996 Maibritt DK/Spillefilm
Pusher 1996 Vic DK/Spillefilm
Sort Hjerte 1995 Stines veninde DK/Kort fiktion
Sidste time 1995 Iris DK/Spillefilm
Drengene fra Sankt Petri 1991 Gymnasiepige DK/Spillefilm
Lad isbjørnene danse 1990 Lollo, Hildings datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.