enda

Lejf Marcussen

(1936 - 2013)

Animator, instruktør, kunstner. Født 27. februar 1936, død 19. marts 2013. Uddannet grafiker fra Kunsthåndværkerskolen og maler fra Kunstakademiet. Han var i en årrække ansat i Danmarks Radios Dekorationsafdeling, hvor han fik mulighed for at eksperimentere.

Lejf Marcussen er et langt større navn i udlandet end herhjemme. Siden 1985 er hans værker blevet vist på filmfestivaler, universiteter og museer i en lang række lande med gæsteoptræden og forelæsninger på bl.a. Museum of Modern Art, National Filmboard of Canada, Havard, Berkeley og Roms Universitet, samt herhjemme på Nationalmuseet og Arken. I 1990 modtog han, som den første europæer The Norman McLaren Heritage Award for sin samlede produktion. Lejf Marcussen hører til de billedmagere, som ikke tager udgangspunkt i ord eller illustrationer, men som via grundforskning i billedernes materiale lader en visuel verden vokse frem.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Angeli 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Kulturmøde 1994 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Lucifers blyant 1992 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Den offentlige røst 1988 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Babylon Blaster 1985 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Tonespor 1983 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Sten 1982 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Ekko fra et brev 1982 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Maskedrifter 1981 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Lederkonkurrence 1978 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Stills 1978 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Et billede 1977 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Roskilde Festivalen - Manden med Cameraet 2004-06-24 offentlige røst
Strasbourg Musée d'Art moderne et contemporain 2004-03-17 offentlige røst
Annecy, Festival Int. du Film d'Animation 2003-06-02 Tonespor
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 offentlige røst
Filmverband Sachsen Dansk Festival 1999-11-25 offentlige røst
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.