enda

Louise Friedberg

(1973 – )

Instruktør, født 1973 i København. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 2005. Før det har hun været scripter på en lang række danske spillefilm.

Kortfilmen "Blodsøstre" (2006), Friedbergs instruktørdebut, har modtaget priser på en række udenlandske festivaler. I 2010 spillefilmdebuterede hun med Grønlandsdramaet "Eksperimentet", som bygger på autentiske begivender.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Herrens veje 2 2018 Instruktion Tv-serie
Norskov 1 2015 Instruktion, Konceptuerende instruktør Tv-serie
Arvingerne 1 2014 Instruktion Tv-serie
Borgen 3 2013 Instruktion Tv-serie
Borgen 2 2011 Instruktion Tv-serie
Eksperimentet 2010 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Camping 2009 2. instruktørassistent DK/Spillefilm
Sommer 2008 Instruktion Tv-serie
Blodsøstre 2006 Instruktion DK/Kort fiktion
Afrejsen 2005 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Ørnen 2004 Instruktion Tv-serie
Min far er bokser 2004 Scripter DK/Kort fiktion
Mellem os 2003 Scripter DK/Kort fiktion
Små ulykker 2002 Scripter DK/Spillefilm
Debutanten 2002 Scripter, 2. unit DK/Kort fiktion
Max 2000 Scripter DK/Spillefilm
Fruen på Hamre 2000 Scripter DK/Spillefilm
Anden juledag 2000 Scripter DK/Kort fiktion
Nytårsaften 1999 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Mifunes sidste sang 1999 Scripter DK/Spillefilm
Falkehjerte 1999 Scripter DK/Spillefilm
Den blå munk 1998 Scripter DK/Spillefilm
Valgaften 1998 Scripter DK/Kort fiktion
Karrusel 1998 Scripter Tv-serie
I Wonder Who's Kissing You Now? 1998 Scripter DK/Spillefilm
Let's Get Lost 1997 Scripter DK/Spillefilm
Den attende 1996 Manuskonsulent, Manus-supervisor DK/Spillefilm
De største helte 1996 Scripter DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Grand Prix for Best Short Film 2007 Melbourne Film Festival 2007 Blodsøstre
Ungdomsjuryens pris for bedste nationale film 2006 Odense Internationale Film Festival 2006 Blodsøstre
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Eksperimentet
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2011-12-04 Eksperimentet
Shanghai International Film Festival 2011-06-11 Eksperimentet
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 Eksperimentet
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Eksperimentet
Mumbai Film Festival 2010-10-21 Eksperimentet
Reykjavik Film Festival 2010-09-23 Eksperimentet
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2010-08-18 Eksperimentet
Malmö, BUFF 2008-03-11 Blodsøstre
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2008-01-01 Blodsøstre
Melbourne Film Festival 2007-07-25 Blodsøstre
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Blodsøstre
Berlinale 2007-02-08 Blodsøstre
Odense Internationale Film Festival 2006-08-15 Blodsøstre
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.