enda

Louise Mieritz

(1971 – )

Skuespiller. Født 30/4 1971. Uddannet på Statens Teaterskole 1990-94. Debuterede i forestillingen 'Gasolin' på Dr. Dante i 1994. Medstifter af den satiriske kvindeteatergruppe Emmas Dilemma i 1995. Har siden haft en lang række film-, tv- og teaterroller.

Mieritz har optrådt i tv-serier som 'Edderkoppen' (1999), 'Emmas Dilemma' (2001), 'Nikolaj og Julie' (2002) og 'Max' (2007). Hun har medvirket i Lars von Triers 'Idioterne' (1998) og 'Direktøren for det hele' (2006).

Sammen med Ditte Hansen har hun skrevet manuskript til serien 'Ditte & Louise' (2015, 2016), i hvilken de selv indtager titelrollerne. Serien danner baggrund for spillefilmen 'Ditte & Louise' (2018), som også har manuskript af Hansen og Mieritz og er instrueret af Niclas Bendixen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
DNA 2019 Eva Skaubo Tv-serie
Ditte & Louise 2018 Louise, Manuskript DK/Spillefilm
Ditte & Louise - Sæson 2 2016 Louise, Manuskript Tv-serie
Ditte & Louise - Sæson 1 2015 Louise, Manuskript Tv-serie
Arvingerne 1 2014 Anne Tv-serie
1864 2014 Emilie Lütthans Tv-serie
Alting 2012 Jette DK/Kort fiktion
Klokkeblomst og vingernes hemmelighed 2012 Silvia U/Spillefilm
Min søsters børn alene hjemme 2012 Olga DK/Spillefilm
Lykke 2011 Eva Tv-serie
Max Pinlig 2 - sidste skrig 2011 Ulla DK/Spillefilm
Coraline 2009 Mor U/Spillefilm
Max pinlig 2008 Ulla DK/Spillefilm
Maj & Charlie 2008 Therese Tv-serie
Hvordan vi slipper af med de andre 2007 Sidse/Belinda DK/Spillefilm
En dans på roser 2007 Medvirkende DK/Kort fiktion
Max 2007 Ulla, klasselærer Tv-serie
Et andet sted 2006 Rengøringsdamen DK/Kort fiktion
Direktøren for det hele 2006 Mette DK/Spillefilm
Boog & Elliot - vilde venner 2006 Rosie U/Spillefilm
Den store dag 2005 Anne DK/Spillefilm
Anklaget 2005 Pernille DK/Spillefilm
Silkevejen 2004 Sygeplejerelev DK/Spillefilm
Tid til forandring 2004 Tina DK/Spillefilm
Se til venstre, der er en svensker 2003 Ulla DK/Spillefilm
Hjerteafdelingen 2002 Vivi Lykke Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Sandra Tv-serie
Skoda 2001 Jessica DK/Kort fiktion
Emmas dilemma 2001 Medvirkende, Manus Tv-serie
D-Dag 2001 Lises søster Tv-film
Edderkoppen 2000 Eva Lund Tv-serie
Absolut Holberg 2000 Elsebeth Tv-film
Idioterne 1998 Josephine DK/Spillefilm
De ydmygede 1998 Sig selv/Josefine DK/Dokumentarfilm
Café Hector 1996 Hanne DK/Kort fiktion
Sofaholdet 1994 Medvirkende Tv-film
Stormfulde hjerter 1994 Medvirkende Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.