enda

Maren Louise Käehne

(1976 – )

Manuskriptforfatter. Født 7/11 1976. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2009.

Käehne har blandt andet skrevet manuskript til flere episoder af tv-serierne 'Borgen' (2013) og 'Broen' (2013). Hun spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter med 'Lang historie kort' (2015), der vandt en Bodil for bedste manuskript. Hun har siden skrevet spillefilmene 'Shelley' (2016) og 'Dronningen' (2019).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dronningen 2019 Manuskript DK/Spillefilm
Shelley 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Lang historie kort 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Stykke for stykke 2009 Manus-supervisor DK/Kort fiktion
Sommer 2008 Instruktørassistent Tv-serie
Edderkoppen 2000 Produktionsassistent Tv-serie
Dybt vand 1999 Produktionsassistent Tv-film
Majoren 1998 Produktionsassistent Tv-film
Askepots tømmermænd 1998 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.