enda

Marianne Hougen-Moraga

Instruktør. Cand.mag i Filmvidenskab fra Københavns Universitet med en master i Screen Documentary fra Goldsmiths College.

Hougen-Moraga har instrueret en række korte dokumentarfilm, herunder 'Hjemvendt' (2011), der var udtaget til CPH:DOX, og 'Sea of Sorrow – Sea of Hope' (2017), der var nomineret til en Robert for bedste korte dokumentar. Hun debuterede i det lange format med 'Songs of Repression' (2020), som hun har instrueret med Estephan Wagner. Filmen vandt hovedprisen på CPH:DOX samt prisen for bedste chilenske film ved FIC Valdivia og en Special Jury Mention ved FiFiGrot i Toulouse.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Undertrykkelsens sang 2020 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
En god død 2013 Instruktørassistent DK/Dokumentarfilm
Hjemvendt 2011 Instruktion, Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Lille Revolution 2010 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Min mors løfte 2007 Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
DOX:AWARD 2020 CPH:DOX 2020 Undertrykkelsens sang
Politiken DOX award 2020 CPH:DOX 2020 Undertrykkelsens sang
A different Tomorrow Award 2020 Reykjavik Film Festival 2020 Undertrykkelsens sang
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Amsterdam, IDFA 2020-11-18 Undertrykkelsens sang
New York, DOC NYC Film Festival 2020-11-11 Undertrykkelsens sang
Lübeck, Nordische Filmtage 2020-11-03 Undertrykkelsens sang
Zürich Film Festival 2020-09-24 Undertrykkelsens sang
Reykjavik Film Festival 2020-09-24 Undertrykkelsens sang
Malmö Nordisk Panorama 2020-09-17 Undertrykkelsens sang
Melbourne Film Festival 2020-08-06 Undertrykkelsens sang
Docsbarcelona 2020-05-13 Undertrykkelsens sang
München Documentary Festival 2020-05-06 Undertrykkelsens sang
CPH:DOX 2020-03-18 Undertrykkelsens sang
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.