enda

Michael W. Horsten

(1963 – )

Manusforfatter og instruktør, født 1963. Uddannet på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje 1994-1996.

Han har skrevet manuskript til en række kortfilm for børn og selv instrueret flere kortfilm for den yngre målgruppe, bl.a. "Tilbage til byen" (1999) og "Lille far" (2003). Derudover har han instrueret afsnit til "Hotellet" (afsnit 55-60) og "Nikolaj og Julie" (afsnit 11 og 12), samt været med som manusforfatter på "Forbrydelsen".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gidseltagningen 2017 Manuskriptforfatter Tv-serie
Kampen om det tunge vand 2015 Manus Tv-serie
Idealisten 2015 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Skytten 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Gummi T 2012 Manus DK/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Manuskript Tv-serie
Orla Frøsnapper 2011 Medforfatter DK/Spillefilm
Forbrydelsen II 2009 Manus Tv-serie
2900 Happiness 2007 Instruktion Tv-serie
Forbrydelsen 2007 Manus Tv-serie
Op med humøret 2005 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Lille far 2003 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
3017-3047 - Fra en samling af numser 2002 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Nikolaj og Julie 2002 Instruktion, Manus Tv-serie
Hotellet 2000 Instruktion, Manus Tv-serie
Kikser 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Ernst i svømmehallen 2000 Manus DK/Kort fiktion
Ernst på skøjter 2000 Manus DK/Kort fiktion
Bror, min bror 1999 Manus DK/Kort fiktion
Tilbage til byen 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Omveje 1995 Manus DK/Kort fiktion
Filmskolen 1995 Manus Tv-film
- kalder Katrine! 1994 Manus DK/Kort fiktion
Farmor fylder 80 1990 Instruktion, Foto, Klip, Lyd DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Ungdomsjuryens pris for bedste kortfilm 2006 TIFF Kids 2006 Op med humøret
Speciel Omtale 2004 Berlinale 2004 Lille far
2nd best. Kidz Sectioc 2004 Giffoni Film Festival 2004 Lille far
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tel Aviv International Children's Film Festival 2008-09-24 Op med humøret
München International Film Festival 2006-07-15 Op med humøret
TIFF Kids 2006-04-21 Op med humøret
Chicago Int. Children's Film Festival 2005-10-27 Op med humøret
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 Op med humøret
Malmö, BUFF 2005-03-08 Op med humøret
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2004-12-04 Lille far
Chicago Int. Children's Film Festival 2004-10-21 Lille far
Reykjavik Nordisk Panorama 2004-09-22 Lille far
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Lille far
Tokyo Kinder Film Festival - Kineko 2004-08-13 Lille far
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Lille far
Giffoni Film Festival 2004-07-17 Lille far
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2004-07-17 Lille far
New York Tribeca Film Festival 2004-05-01 Lille far
Kristiansand International Children's Film Festival 2004-04-27 Lille far
Malmö, BUFF 2004-03-09 Lille far
Berlinale 2004-02-05 Lille far
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2002-11-27 Tilbage til byen
Hong Kong International Film Festival 2002-03-27 Tilbage til byen
Odense Internationale Film Festival 2001-08-13 Kikser
TIFF Kids 2001-04-20 Tilbage til byen
Malmö, BUFF 2001-03-13 Tilbage til byen
New York International Children's Film Festival 2001-02-01 Tilbage til byen
Chicago Int. Children's Film Festival 2000-10-12 Tilbage til byen
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 Tilbage til byen
Giffoni Film Festival 2000-07-15 Tilbage til byen
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2000-05-15 Tilbage til byen
Malmö, BUFF 2000-03-13 Tilbage til byen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.