enda

Mikkel Munch-Fals

(1972 - )

Instruktør, illustrator, forfatter. Født 1972. Uddannet cand.mag. i Filmvidenskab ved Københavns Universitet. Af mange kendt som vært med skarp profil fra DR2's filmprogram 'Premiere'.

Efter at have lavet to kortfilm på Filmværkstedet debuterede Munch-Falls i 2010 med sin første spillefilm "Smukke mennesker", som har vundet adskillige priser, bl.a. en Special Mention på San Sebastian International Film Festival og the New Voices New Visions Award på Palm Springs Film Festival.


Fra september 2015, spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Swinger 2016 Instruktion, Manuskript, B-klipper DK/Spillefilm
Heartless 1 2014 Instruktør (pilot), Udviklingskonsulent, Manuskonsulent Tv-serie
Smukke mennesker 2010 Instruktion, Liderlig mand i telefonen, Manuskript, Titeldesign, Storyboard DK/Spillefilm
Ynglinge 2006 Instruktion, Executive producer DK/Kort fiktion
Partus 2006 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
New Voices New Visions Award 2011 Palm Springs International Film Festival 2011 Smukke mennesker
Bedste korte video fiktion 2007 Guanajuato International Film Festival 2007 Ynglinge
Special Mention 2010 San Sebastian International Film Festival 2010 Smukke mennesker
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Berlinale 2017-02-09 Swinger
Torun, Camerimage 2011-11-26 Smukke mennesker
Transilvania International Film Festival 2011-06-03 Smukke mennesker
Seattle International Film Festival 2011-05-19 Smukke mennesker
Guadalajara Film Festival 2011-03-25 Smukke mennesker
Vilnius International Film Festival 2011-03-17 Smukke mennesker
Palm Springs International Film Festival 2011-01-06 Smukke mennesker
Les Arcs European Film Festival 2010-12-11 Smukke mennesker
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Smukke mennesker
Los Angeles, AFI Int. Festival 2010-11-04 Smukke mennesker
London Film Festival 2010-10-13 Smukke mennesker
San Sebastian International Film Festival 2010-09-17 Smukke mennesker
Guanajuato International Film Festival 2007-07-20 Ynglinge
New York Tribeca Film Festival 2007-04-25 Ynglinge
Kristiansand International Children's Film Festival 2007-04-24 Ynglinge
Cannes, Festival de 2006-05-17 Ynglinge
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.