enda

Morten Dragsted

(1970 – )

Manuskriptforfatter. Født 17/7 1970. Uddannet i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet i 1996.

Dragsted spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter i 2003 med 'Regel nr. 1'. Han har siden skrevet manuskript til spillefilm som 'Råzone' (2006), Fortidens skygger' (2012), 'Lev stærkt' (2014) og 'Tag min hånd' (2022). Har desuden været forfatter på en række tv-serier, herunder julekalenderen 'Mikkel og guldkortet' (2008), 'Den som dræber' (2011) og 'Heartless' (2014-2015).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Tag min hånd 2021 Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Tilståelsen 2020 Manuskriptkonsulent Dokumentarserie
Den anden verden 2016 Manuskript Tv-serie
Heartless 2 2015 Manuskript Tv-serie
Lev stærkt 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Heartless 1 2014 Manuskript Tv-serie
Detektiverne 2013 Manuskript DK/Spillefilm
Fortidens skygge 2012 Manuskript DK/Spillefilm
Den som dræber 2010 Manuskript Tv-serie
Zoomerne 2009 Manus DK/Spillefilm
Mikkel og guldkortet 2008 Manus Tv-serie
Disco ormene 2008 Manusforfatter DK/Spillefilm
Råzone 2006 Manus DK/Spillefilm
Af banen! 2005 Manus DK/Spillefilm
Regel nr. 1 2003 Manus DK/Spillefilm
Timm & Gordon 2003 Manuskript Tv-film
Skjulte spor 2000 Dialog Tv-serie
Optimisten 1997 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.