enda

Niels Nørløv Hansen

(1973 – )

Instruktør. Niels Nørløv er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2001.


Han har arbejdet som indspilningsleder og instruktørassistent på en række danske film, i samarbejde med blandt andre Nicolas Winding Refn, Mikkel Munch-Fals, Nicolaj Arcel og Regner Grasten. Han debuterede som instruktør med "Anja og Victor - brændende kærlighed" i 2007, og har efterfølgende blandt andet instrueret afsnit af tv-serierne "2900 Happiness", "Sommer" og "Den som dræber".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Min søsters børn og guldgraverne 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Klassefesten 2011 Instruktion DK/Spillefilm
Den som dræber 2010 Instruktion Tv-serie
Smukke mennesker 2010 Tyk mand i telefonen, Instruktørassistent, Indspilningsleder DK/Spillefilm
Min bedste fjende 2010 Instruktørassistent, Indspilningsleder DK/Spillefilm
Sandheden om mænd 2010 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Oldboys 2009 Teknisk instruktør DK/Spillefilm
De vilde svaner 2009 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Sommer 2008 Instruktion Tv-serie
Anja & Viktor - brændende kærlighed 2007 Instruktion, Historie DK/Spillefilm
2900 Happiness 2007 Instruktion Tv-serie
De fortabte sjæles ø 2007 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Råzone 2006 Lærer DK/Spillefilm
Pusher 3 - I'm the angel of death 2005 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
Veninder 2005 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Bølle Bob & Smukke Sally 2005 Instruktørassistent, Indspilningsleder DK/Spillefilm
Familien Gregersen 2004 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Pusher II 2004 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Ulykken 2003 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Mellem os 2003 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Monsteret 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Halalabad blues 2002 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Gottlieb 2001 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Olsen banden junior 2001 1. instruktørassistent DK/Spillefilm
Ilddaab 1999 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion

Som Niels Nørløv Hansen

Title År Funktion Category
Min søsters børn og guldgraverne 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.