enda

Nina Lyng

(1973 – )

Producer. Født 28/8 1973 i København. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2001.

Nina Lyng har blandt andet produceret spillefilmene 'Simon & Malou' (2009) og 'Noget i luften' (2011). Hun har også stået bag fantasy-filmen 'Skammerens datter' (2015), som vandt en Robert for Årets børne- og ungdomsfilm i 2016, samt efterfølgeren 'Slangens gave' (2019).

Lyng stiftede i 2005 produktionsselskabet Nepenthe Film sammen med producer Eva Juel Hammerich.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Skammerens datter II – Slangens gave 2019 Producer DK/Spillefilm
Skammerens datter 2015 Producer DK/Spillefilm
Peter Pix (oversigt) 2013 Producer Tv-serie
Peter Pix - Skoen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Vækkeuret 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Papkassen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Kagen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Dugen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Violinen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Bilen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Pudekamp 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Pingvinen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Gaven 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Ægget 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Kærestebrevet 2013 Producer DK/Kort fiktion
Noget i luften 2011 Producer DK/Spillefilm
Oldboys 2009 Associate producer DK/Spillefilm
Simon & Malou 2009 Producer, Producerkonsulent, Line producer DK/Spillefilm
Ses 2008 Producer DK/Kort fiktion
Arn - tempelridderen 2007 Co-producer U/Spillefilm
Adams æbler 2005 Præproduktion DK/Spillefilm
Den gode strømer 2004 Produktion DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Line producer DK/Spillefilm
Zakka West 2003 Girl on Train Station, Producer DK/Spillefilm
Listetyven 2003 Line producer DK/Kort fiktion
Det forbudte landshold 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Gamle mænd i nye biler 2002 Produktionsleder DK/Spillefilm
Postkort fra Mars 2001 Producer DK/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Line producer DK/Kort fiktion
Jolly Roger 2001 Produktionsleder DK/Spillefilm
Skyggen 1998 Lyd (postproduktion) DK/Spillefilm
De ydmygede 1998 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Nattens engel 1998 Produktionsassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Second Prize - Best Feature - Elements 10+ 2015 Giffoni Film Festival 2015 Skammerens datter
Audience Award - Bronze Prize 2015 Montreal Fantasia Int Film Festival 2015 Skammerens datter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Kristiansand International Children's Film Festival 2019-04-29 Skammerens datter II – Slangens gave
Bucheon International Fantastic Film Festival 2016-07-21 Skammerens datter
Edinburgh International Film Festival 2016-06-15 Skammerens datter
Shanghai International Film Festival 2016-06-11 Skammerens datter
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Skammerens datter
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2016-03-29 Skammerens datter
Palm Springs International Film Festival 2016-01-01 Skammerens datter
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2015-11-29 Skammerens datter
Chicago Int. Children's Film Festival 2015-10-23 Skammerens datter
Amsterdam Cinekid 2015-10-15 Skammerens datter
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Skammerens datter
Giffoni Film Festival 2015-07-17 Skammerens datter
Montreal Fantasia Int Film Festival 2015-07-14 Skammerens datter
Chicago Int. Children's Film Festival 2014-10-24 Peter Pix (oversigt)
Rio de Janeiro Anima Mundi 2014-07-25 Peter Pix (oversigt)
Giffoni Film Festival 2014-07-18 Peter Pix (oversigt)
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.