enda
Person

Nina Lyng

(1973 – )

Producer. Født 28/8 1973 i København. Uddannet producer fra Den Danske Filmskole i 2001.

Nina Lyng har blandt andet produceret spillefilmene ''Simon & Malou'' (2009) og ''Noget i luften'' (2011). Hun har også stået bag fantasy-filmen ''Skammerens datter'' (2015), som vandt en Robert for Årets børne- og ungdomsfilm i 2016, samt efterfølgeren ''Slangens gave'' (2019).

Lyng stiftede i 2005 produktionsselskabet Nepenthe Film sammen med producer Eva Juel Hammerich.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Madklubben 2020 Historie, Executive producer, Producer DK/Spillefilm
Skammerens datter II – Slangens gave 2019 Producer DK/Spillefilm
Skammerens datter 2015 Producer DK/Spillefilm
Peter Pix (Oversigt) 2013 Producer Tv-serie
Peter Pix - Skoen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Vækkeuret 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Papkassen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Kagen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Dugen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Violinen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Bilen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Pudekamp 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Pingvinen 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Gaven 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Ægget 2013 Producer DK/Kort fiktion
Peter Pix: Kærestebrevet 2013 Producer DK/Kort fiktion
Noget i luften 2011 Producer DK/Spillefilm
Oldboys 2009 Associate producer DK/Spillefilm
Simon & Malou 2009 Producer, Producerkonsulent, Line producer DK/Spillefilm
Ses 2008 Producer DK/Kort fiktion
Arn - tempelridderen 2007 Co-producer U/Spillefilm
Adams æbler 2005 Præproduktion DK/Spillefilm
Den gode strømer 2004 Produktion DK/Spillefilm
Inkasso 2004 Line producer DK/Spillefilm
Zakka West 2003 Girl on Train Station, Producer DK/Spillefilm
Listetyven 2003 Line producer DK/Kort fiktion
Det forbudte landshold 2003 Produktion DK/Dokumentarfilm
Gamle mænd i nye biler 2002 Produktionsleder DK/Spillefilm
Postkort fra Mars 2001 Producer DK/Kort fiktion
Når lysterne tændes 2001 Line producer DK/Kort fiktion
Jolly Roger 2001 Produktionsleder DK/Spillefilm
Skyggen 1998 Lyd (postproduktion) DK/Spillefilm
De ydmygede 1998 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Nattens engel 1998 Produktionsassistent DK/Spillefilm