enda

Philip LaZebnik

(1953 – )

Manuskriptforfatter. Født 8/2 1953 i USA. Har bl.a. skrevet manuskript til de store amerikanske tegnefilm 'Pocahontas' (1995), 'Prinsen af Egypten' (1998) og 'Mulan' (1998).

LaZebniks danske produktioner tæller titler som 'Tempelriddernes skat'-trilogien (2006-2008), 'Julemandens datter' (2018) og 'Skammerens Datter II - Slangens gave' (2019).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Skammerens datter II – Slangens gave 2019 Manuskript DK/Spillefilm
Emma og Julemanden - Jagten på elverdronningens hjerte 2015 Manuskript DK/Spillefilm
Ludvig og julemanden 2011 Manus Tv-serie
Tempelriddernes skat III - Mysteriet om slangekronen 2008 Manus DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat II 2007 Manusforfatter DK/Spillefilm
Tempelriddernes skat 2006 Manus DK/Spillefilm
Asterix og vikingerne 2006 Supplerende dialog U/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Prinsen af Bengalen 2004 Manus Tv-serie
Inkasso 2004 Manuskonsulent DK/Spillefilm
Mulan 1998 Manus U/Spillefilm
Prinsen af Egypten 1998 Manus U/Spillefilm
Pocahontas 1995 Manus U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.