enda

Rasmus Birch

(1977 – )

Manuskriptforfatter. Født 1977. Bachelor i Filmvidenskab fra Københavns Universitet.

Spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter med 'Broderskab' (2010), der havde premiere på Rom Filmfestival, hvor den vandt hovedprisen for bedste film. Har siden skrevet manuskripterne til instruktør Jonas Alexander Arnbys film 'Når dyrene drømmer' (2014) og 'Selvmordsturisten' (2019). Førstnævnte var udtaget til Critics' Week på Cannes Filmfestival.

Birch skrev, instruerede og producerede desuden kortfilmen 'Ulykkesfugl' (2008), der bl.a. blev vist på Seoul International Youth Film Festival.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Selvmordsturisten 2019 Manuskript DK/Spillefilm
Når dyrene drømmer 2014 Manuskript, Idé DK/Spillefilm
Belinda Beautiful 2012 Manuskript DK/Kort fiktion
Udflugt 2010 Manus DK/Kort fiktion
Broderskab 2010 Manuskript DK/Spillefilm
Ulykkesfugl 2008 Instruktion, Manus, Producer DK/Kort fiktion
Os og Tinget 1993 Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Seoul International Youth Film Festival 2009-07-09 Ulykkesfugl
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.