enda

Rasmus Ottesen

(1871 - 1957)

Skuespiller. Født 14/6 1871, død 8/3 1957 - 85 år gammel.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole med debut i 1901. Samme år fik han fast ansættelse og var engageret ved nationalscenen indtil 1930, hvor han selv søgte om afsked.

Debuterede på film hos Regia i 1910. Efter en enkelt film hos Nordisk Film blev han ansat hos Skandinavisk-Russisk Handelshus (senere Filmfabriken Danmark), hvor han blev en af selskabets mest anvendte skuespillere på sværdsiden i årene 1911-15. Det blev også til et par instruktionsopgaver i 1912.

Ved siden af sin skuespillermetie var Rasmus Ottesen fotograf med eget atelier.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
For frihed og ret 1949 Den gamle skoleholder DK/Spillefilm
Ditte menneskebarn 1946 Søren Mand DK/Spillefilm
Den kloge Mand 1937 Olsen, graver DK/Spillefilm
Kornspekulanten 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Elskovsbarnet 1916 Anton DK/Spillefilm
Enhver 1915 "Enhver" DK/Spillefilm
Selma fra Øen 1915 Jon Erikson, farmer DK/Spillefilm
Overfaldet i Viadukten 1915 Orrick, tjener hos godsejeren DK/Spillefilm
Sporet i Sneen 1915 Reed DK/Spillefilm
Britta fra Bakken 1915 Elof, karl hos Erson DK/Spillefilm
Pigen fra Hidalgo-Fyret 1914 Fyrmesteren DK/Spillefilm
Zigo 1914 Dr. Crampton, læge DK/Spillefilm
Den Fremmede 1914 Grosserer Dahl DK/Spillefilm
Diligencekusken fra San-Hilo 1914 José, gæstgiver DK/Spillefilm
Kvinder 1914 David Graham DK/Spillefilm
Lykkeligt Ægteskab 1914 Borgmesteren DK/Spillefilm
Hans Faders Ære 1914 Mac Irving, statsrevisor DK/Spillefilm
Zigeuneren Raphael 1914 Max, Waldorfs godsforvalter DK/Spillefilm
En Sømandsbrud 1914 Bådsmanden DK/Spillefilm
Ungdomssynd 1914 Grev de Saint Hilair DK/Spillefilm
Guldhornene 1914 Odin DK/Spillefilm
Letsind 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Paa Dødens Tærskel 1913 Jack Carthy DK/Spillefilm
Staalkongens Villie 1913 William, Staalkongens søn DK/Spillefilm
Studenten skifter Skilte 1913 Bagersvend DK/Spillefilm
Skandalen paa Sørupgaard 1913 Hugo, pastorens nevø, stud. theol. DK/Spillefilm
Haanden, der griber 1913 Detektiv DK/Spillefilm
Katastrofen i Dokken 1913 Læge DK/Spillefilm
Den sorte Varieté 1913 Doktor Watson DK/Kort fiktion
For evigt 1913 Bryllupsgæst DK/Spillefilm
De Dødes Ø 1913 Dr. Critius, Godsforvalter DK/Spillefilm
Balloneksplosionen 1913 Ballonskipper DK/Spillefilm
Dødsridtet 1912 Instruktion DK/Spillefilm
Bryggerens Datter 1912 Instruktion DK/Spillefilm
Gift dig - gift dig ikke 1912 Hr. Dalh DK/Spillefilm
Pigen fra det mørke København 1912 Paul Kantner DK/Kort fiktion
Den flyvende Cirkus 1912 Borgmester Strøm DK/Spillefilm
Dæmonen 1912 General von Mannheimer U/Spillefilm
Slægten 1912 Helmuth, enkebaronessens søn DK/Spillefilm
Den stærke Magt 1912 Professor Vang DK/Kort fiktion
De to Brødre 1912 Advokat Emil Clemens DK/Kort fiktion
Den hvide Klovn 1912 Den hvide Klovn DK/Kort fiktion
Det blaa Blod 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Taifun 1911 Iyeyashu Kobayashi DK/Spillefilm
Et Gensyn 1910 Professoren DK/Kort fiktion
Den Dødes Halsbaand 1910 Tjeneren DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.