enda

Richard Jensen

(1883 - 1935)

Solodanser, filmskuespiller. Født 28/3 1883, død 20/10 1935 - 52 år gammel.

Uddannet balletdanser på Balletskolen ved Det kgl. Teater. Færdiguddannet i 1901 og udnævntes til solodanser i 1908.

Debuterede på film i 1910 hos Biorama, men blev ellers tilknyttet Skandinavisk-Russisk Handelshus/Filmfabriken Danmark, hvor hans samlede filmvirke udfoldede sig - oftest i helteroller, krydret med halsbrækkende optrin.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den Kongelige Ballet 1902-1906 1979 Medvirkende Dokumentariske optagelser
En rædsom Nat 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kvinder 1914 Strong DK/Spillefilm
Letsind 1914 Rudolf, fru Edwards' søn DK/Spillefilm
Arveprinsen 1914 Antonio, zigeuner høvding DK/Spillefilm
Balloneksplosionen 1913 Jack Morton, bortfører DK/Spillefilm
Den sorte Varieté 1913 Janchunchow, brutal danser DK/Kort fiktion
Krigskorrespondenter 1913 Generalen DK/Spillefilm
Hjertedoktoren 1913 Holger Sparre, grevens nevø, cand. jur. DK/Spillefilm
Haanden, der griber 1913 En ung løjtnant DK/Spillefilm
Paa Dødens Tærskel 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
De Dødes Ø 1913 Grev Fersen DK/Spillefilm
Katastrofen i Dokken 1913 Ingeniør Roland DK/Spillefilm
Dødsridtet 1912 Jack Morton, tyv DK/Spillefilm
Zigeunerorkestret 1912 Luini, zigeunerviolinist DK/Kort fiktion
Den hvide Klovn 1912 Cirkusdirektør DK/Kort fiktion
Dagen før - Dagen efter 1912 Dick Brown DK/Spillefilm
Kain 1912 Artist og krigshelt DK/Spillefilm
Dæmonen 1912 Baron Hugo von Langen U/Spillefilm
Bryggerens Datter 1912 Otto Schultz, inspektør på bryggeriet DK/Spillefilm
Den flyvende Cirkus 1912 Laurento, linedanser DK/Spillefilm
Bjørnetæmmeren 1912 Dansemester DK/Spillefilm
Det blaa Blod 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Slægten 1912 Grev von Scheele DK/Spillefilm
De Fire 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Taifun 1911 Dr. Kigiu Kitamaru DK/Spillefilm
Morfinisten 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Himlens Straf 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.