enda

Søren Sveistrup

(1968 – )

Manuskriptforfatter. Født 7/1 1968. Søren Sveistrup har studeret historie og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Han blev færdig som manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1997. I 2014 etablerede han, sammen med producer Meta Louise Foldager Sørensen og manuskriptforfatter Adam Price, tv-produktionsselskabet SAM Productions.



Sveistrup var episodeforfatter på DR’s "Taxa" (1997-1999) og siden hovedforfatter på TV 2’s "Hotellet" (2000-2002). Det store gennembrud kom med opgaven som hovedforfatter på "Nikolaj og Julie" (2002-2003), der blev hædret med en Emmy Award i 2003, og "Forbrydelsen" (2007-2012), som modtog en BAFTA, Englands største filmpris, i 2011.


Sveistrup har skrevet manuskript til spillefilm som Jesper W. Jensens "Der kommer en dag" (2016) og Tomas Alfredsons Jo Nesbø-filmatisering "Snemanden" (2017).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gidseltagningen II 2019 Ide og research Tv-serie
Gidseltagningen 2017 Executive producer Tv-serie
Der kommer en dag 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Forbrydelsen III 2012 Manuskript Tv-serie
The killing 2011 Manus, Executive producer Tv-serie
Forbrydelsen II 2009 Manus Tv-serie
Forbrydelsen 2007 Manus Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Manus Tv-serie
Hotellet 2000 Manus Tv-serie
Afsporet 1999 Manus DK/Kort fiktion
Latino 1997 Manus DK/Kort fiktion
Deadline 1997 Manus Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.