enda

Steen Rasmussen

(1949 – )

Instruktør, skuespiller. Født 1949. Mødte Michael Wikke (f. 1959) i Danmarks Radio og startede i 1984 selskabet Græsted Film & Fjernsyn, som siden har produceret parrets mange film-, radio- og tv-produktioner.

Wikke og Rasmussen vandt et stort publikum med deres tv-serier 'Tonny Toupé Show' og 'Sonny Soufflé Chock Show' i de sene 80'ere. De blev blandt andet Danmarks bidrag til den internationale tv-festival i Montreux med deres filosofiske tv-underholdningsserie 'Søren Kierkegaard Roadshow'.

Makkerparret skriver, producerer og instruerer næsten alle deres produktioner selv, ligesom de ofte medvirker i deres egne film. Deres produktioner bærer altid den fælles signatur Wikke & Rasmussen, som siden starten har været parrets officielle varemærke.

Wikke og Rasmussen har blandt andet skrevet og instrueret spillefilmene 'Hannibal & Jerry' (1997), 'Motello' (1998), 'Flyvende farmor' (2001) og 'Gooseboy' (2019).
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Gooseboy 2019 Instruktion, Jæger 1, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Biler 3 2017 Klank U/Spillefilm
Inderst inde 2015 Frank U/Spillefilm
Julestjerner 2012 Instruktion, Fortæller/Diesel, Manuskript Tv-serie
Rango 2011 Selveste Vestens sjæl U/Spillefilm
Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger 2006 Instruktion, Manus, Chefkirurg, Produktion DK/Spillefilm
Motormagasinet 2004 Instruktion, Reinhardt, Manus Tv-serie
Se dagens lys 2003 Instruktion, Manus Tv-film
Flyvende farmor 2001 Instruktion, Manus, Musik, Leif DK/Spillefilm
Hundehotellet 2000 Stemme, Instruktør (dansk version) U/Spillefilm
Sidste nat 1999 Stemme DK/Kort fiktion
Motello 1998 Instruktion, Manus, Bent Rosenkrans, kriminalassistent DK/Spillefilm
Hannibal & Jerry 1997 Instruktion, Manus, Onkel Morfar DK/Spillefilm
Gotha - kult, kitsch og b-film 1996 Medvirkende Tv-serie
Balladen om Holger Danske 1996 Dværg, viking, munk, kriger DK/Spillefilm
Russian pizza blues 1992 Instruktion, Manus, B.B. DK/Spillefilm
1992 Stemme
Johansens sidste ugudelige dage 1988 Instruktion Tv-serie
Tonny Toupé show 1985 Instruktion, Hermansen, Manus Tv-serie
Robin Hat & jagten på den forsvundne hat 1985 Instruktion, Medvirkende, Manus Tv-serie
A-Hasard-Kasasard 1985 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fredag i farver 1984 Instruktion, Ronnie, Manus Tv-serie
Byen Forsvinder 1972 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Film, Børnejury 2001 Lübeck, Nordische Filmtage 2001 Flyvende farmor
Bedste teknologi 2007 Skip City International D-Cinema Festival 2007 Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2019-10-29 Gooseboy
New York International Children's Film Festival 2008-02-29 Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2007-12-07 Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger
Skip City International D-Cinema Festival 2007-07-14 Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger
Berlinale 2007-02-08 Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger
Lübeck, Nordische Filmtage 2001-11-01 Flyvende farmor
Amsterdam Cinekid 2001-10-20 Flyvende farmor
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.