Wikke og Rasmussen starter optagelser på Gooseboy

PRODUKTION. Filmduoen Michael Wikke og Steen Rasmussen er snart tilbage på lærredet med en ny farverig, musikalsk familiefilm om drengen Viggo, der drager på eventyr for at hjælpe en forulykket gås. 'Gooseboy', der netop er gået i optagelse, har planlagt premiere til oktober næste år.

Michael Wikke og Steen Rasmussen, der sidst var biografaktuelle med 'Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger', er netop gået i gang med optagelserne til deres og SF Film Productions musikalske familieeventyr ’Gooseboy’.

Vi følger drengen Viggo, der lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås crash-lander på altanen, og det ovenikøbet viser sig, at gåsen kan tale. Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven. Sammen kommer de på en forunderlig og farverig rejse, der viser sig være langt mere krævende, end Viggo nogensinde havde kunnet forestille sig.

 I rollen som Viggo er Thomas Ravn, der tidligere har medvirket i ’Kolonien’ på DR Ultra, mens gåsen Nissemand bliver spillet af cirkusgåsen Fine. Derudover tæller rollelisten Szhirley, Frida Luna Roswall Mattsson, Nicolas Bro, Søren Malling, Rasmus Bjerg, Dario Campeotto og Caroline Henderson samt bandet Humørekspressen.

 

Michael Wikke og Steen Rasmussen har dannet makkerpar i mere end 35 år og stod bag de populære tv-serier ’Robin Hat & Jagten på den forsvundne hat’, ’Sonny Soufflé Chok Show’ og ’Tonny Toupé Show’ fra 1980'erne. Duoen har også skabt spillefilmene 'Russian Pizza Blues', ’Hannibal & Jerry’, 'Motello', ’Flyvende farmor’ og ’Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger’. Senest har de sat deres fælles signatur på DR's julekalender 'Julestjerner' fra 2012. 
 
’Gooseboy’ produceres af Julie Rix Bomholt for SF Studios Production i samarbejde med Græsted Film & Fjernsyn. Filmen har blandt andet modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts Markedsordning og DR.
 
Filmen har forventet dansk premiere den 3. oktober 2019.