enda

Thure Lindhardt

(1974 - )

Skuespiller. Født 24/12 1974.

Uddannet på Skuespillerskolen på Odense Teater 1994-98.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Allerede lovprist for sine teaterpræstationer fik han sit filmgennembrud som den autistiske Brian i Kaspar Rostrups "Her i nærheden" (2000) efter Martha Christensens fortælling.


Præstationen gav både nominering til Bodil og Robert, hvilket kunne afspejle, at roller som mentalt handicappede notorisk er prisuddeleres yndlinge. Men den gode modtagelse er fuldt fortjent. Med et virtuost gennemarbejdet bevægelsesmønster overbeviser Lindhardt ikke blot rent naturalistisk i rollen som barnet i voksenkrop, der lever i sin egen verden - trods relativt få replikker har han også bevægende udtryk for figurens indre konflikter og følelsespres.


Med sin blonde drengeapparition, der får ham til at fremtræde betydeligt yngre end sin alder, kan han udstråle både bedærvet androgynitet og ungdommelig friskhed (han var en meget moderne kæk Aladdin ved Dyrehave-forestillingen år 2000). Han er småkriminel fidusmager i afsnit 9, "På havets bund", af tv-serien "Strisser på Samsø", men gør større indtryk som den allerede livsmærkede trækkerdreng Billy i tv-serien "Edderkoppen" (2000).


Alsidigheden understreges yderligere af hans regulære folkekomediehelt i tv-serien Morten Korch - "Ved Stillebækken" (1999). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hodja fra Pjort 2018 Hodja DK/Spillefilm
Broen 4 2018 Henrik Tv-serie
I krig & kærlighed 2018 Hansen DK/Spillefilm
Finale 2018 Skuespiller-coach DK/Spillefilm
Delfinen 2017 Peter DK/Kort fiktion
Kill Command 2016 Captain Bukes U/Spillefilm
Despite the Falling Snow 2016 Dimitri U/Spillefilm
Schweigeminute 2016 Ulrik Quedens Tv-film
Broen 3 2015 Henrik Tv-serie
Schuld 2015 Gerber Tv-serie
The Last Kingdom 2015 Guthred Tv-serie
Bald 2014 Geoffrey Bunyon U/Kort fiktion
Steppeulven 2014 Eiks far DK/Spillefilm
3096 dage 2013 Wolfgang Priklopil U/Spillefilm
Adieu Paris 2013 Mika U/Spillefilm
Fast & Furious 6 2013 Firuz U/Spillefilm
Keep the Lights On 2012 Erik Rothman U/Spillefilm
Formentera 2012 Benno U/Spillefilm
Byzantium 2012 Werner U/Spillefilm
The Spiral 2012 Blochin Tv-serie
Gummi T 2012 Ivan Olsen DK/Spillefilm
En kat i Paris 2012 Hr. Frø U/Spillefilm
Brendan og hemmelighedernes bog 2012 Bror Friedrich U/Spillefilm
Eddie 2011 Lars U/Spillefilm
The Island 2011 Daneel U/Spillefilm
Orla Frøsnapper 2011 Victor DK/Spillefilm
Hindenburg: The Last Flight 2011 Bastian Tv-film
Sandheden om mænd 2010 Mads DK/Spillefilm
Liebe am Fjord 2010 Henrik Sörenbrandt Tv-serie
Alles Liebe 2010 Baptiste Tv-film
Pas på pelsdyrene 2010 Stemme U/Spillefilm
Shrek den lykkelige 2010 Rumleskaft U/Spillefilm
Blekingegade 2010 Bo Weimann Tv-serie
Broderskab 2010 Lars, Co-producer DK/Spillefilm
Engle og dæmoner 2009 Chartrand U/Spillefilm
De vilde svaner 2009 Prins Albrecht DK/Spillefilm
Julefrokosten 2009 Frans DK/Spillefilm
Flammen & Citronen 2008 Flammen DK/Spillefilm
Bag lukkede døre 2008 Mads DK/Kort fiktion
Kærlighedens dualisme 2008 Emil DK/Kort fiktion
Blå mænd 2008 Jesper DK/Spillefilm
Reise nach Amerika 2008 Medvirkende U/Spillefilm
Lille soldat 2008 John DK/Spillefilm
Pistoleros 2008 Krelle DK/Spillefilm
Asterix og de olympiske lege 2008 Linealis U/Spillefilm
Ind i vildmarken 2007 Mads U/Spillefilm
Daisy Diamond 2007 Skuespiller DK/Spillefilm
Princess 2006 August DK/Spillefilm
Nordkraft 2005 Steso DK/Spillefilm
Sugar Rush 2005 Dmitri Tv-serie
Bag det stille ydre 2005 Charlie DK/Spillefilm
Herbie - for fuld udblæsning 2005 Kevin U/Spillefilm
Farland 2004 Julian U/Spillefilm
Love in Thoughts 2004 Hans U/Spillefilm
De utrolige 2004 Buddy Pine/Syndrome U/Spillefilm
Garfield: The movie 2004 Louis U/Spillefilm
H.C. Andersens eventyr 2004 Prins Tv-serie
Nachtschicht 2003 Rudi Kasper Tv-serie
Bondefanger 2003 Thomas DK/Kort fiktion
Slim Slam Slum 2002 Slim DK/Spillefilm
Kokken 2002 Henrik, kok DK/Kort fiktion
One Hell of a Christmas 2002 Mike DK/Spillefilm
Nude, Descending... 2002 RW U/Kort fiktion
Das Duo 2002 Tim Stein Tv-serie
Debutanten 2002 Laertes DK/Kort fiktion
Asterix & Obelix - Mission Kleopatra 2002 Linealis i dansk version U/Spillefilm
Far from China 2001 Jeremy U/Spillefilm
Her i nærheden 2000 Brian DK/Spillefilm
Bånd på livet 2000 Modedesigner DK/Kort fiktion
Dinosaurerne 2000 Zini U/Spillefilm
Juliane 2000 Cykellærling DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Billy Tv-serie
Rejseholdet 2000 Kåre Tv-serie
Skjulte spor 2000 Lukas Reinhard, Lisas far Tv-serie
Ved Stillebækken 1999 Hans Købke, arbejder på Ringmøllen Tv-serie
Pieces 1998 René DK/Kort fiktion
Ein starkes Team 1994 Ludwig von Geldern Tv-serie
Negerkys og labre larver 1987 Postbud DK/Spillefilm
Pelle Erobreren 1987 Skolebarn DK/Spillefilm
Gerningsstedet 1970 Paul Goebbels Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.