enda

Torben Meyer

(1884 - 1975)

Skuespiller. Født 1/12 1884, død 22/5 1975 i Hollywood - 90 år gammel.

Efter endt uddannelse som hotelportier i Paris læste Torben Meyer til skuespiller hos Peter Fjelstrup og blev elev på Dagmarteatret i 1904. Han debuterede samme sted i slutningen af 1905 og blev efter en turne i Skandinavien engageret på Det ny Teater i 1908, hvor han blev i 15 år.

Efter en statistrolle i "Afgrunden" i 1910 debuterede han rigtigt på film i 1912 hos Nordisk Film. Over en periode på 15 år medvirkede han i omkring 65 film i alle genrer og rolletyper hos Nordisk.

Derudover blev det til en håndfuld film hos Olaf Fønss' selskab Dansk Astra Film, to Fy & Bi-film hos Palladium og en rolle i Dreyers "Der var engang" (1922).

Torben Meyer rejste i 1927 til Hollywood, hvor han kom til at medvirke i mere end 150 film, ofte som birolleaktør, men også i større roller, især hos Preston Sturgess. Han huskes måske bedst for sin rolle som nazidommer i Stanley Kramers "Judgement at Nüremberg" fra 1961. I 1937 fik han amerikansk statsborgerskab. Han var kendt som manden, der altid bar hvide handsker.

Litteratur: Hans J. Wollstein: Strangers in Hollywood (1994).


Se også:
IMDb om Torben Meyer
DFI Bibliotekets Torben Meyer særsamling

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ørnens Rede 1928 Medvirkende U/Spillefilm
Maharajahens Yndlingshustru 1926 Mohun Singh DK/Spillefilm
Don Quixote 1926 Samson Carrasco DK/Spillefilm
Fra Piazza del Popolo 1925 Benedetto, d'Acordas tjener DK/Spillefilm
Min Ven Privatdetektiven 1924 Medvirkende DK/Spillefilm
Lille Dorrit 1924 Arrestforvarer Chivery DK/Spillefilm
Den sidste Dans 1923 Herr von Schneppen DK/Spillefilm
Republikaneren 1923 Redaktøren DK/Spillefilm
Madsalune 1923 Medvirkende DK/Spillefilm
Der var engang 1922 Ceremonimesteren DK/Spillefilm
Hendes Fortid 1921 Moses Volkenthal DK/Spillefilm
Film, Flirt og Forlovelse 1921 Baronen DK/Spillefilm
Kærlighed og Overtro 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dømmer ikke 1920 Philip Saphir, antikvitetshandler DK/Spillefilm
Prinsens Kærlighed 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Lykkeper 1920 Walter Crone DK/Spillefilm
Hans store Chance 1919 Arthur, fru Steins søn DK/Spillefilm
Hjerteknuseren 1919 von Dufva, slotsherre på Högvalla U/Spillefilm
Hvorledes jeg kom til Filmen 1919 Gordon Sidney, Ediths tilbeder DK/Spillefilm
Bajadser 1919 Rodolfo, vinbjergsejer DK/Spillefilm
Prøvens Dag 1918 Kontorchef von Scholten, Fritzes fætter DK/Spillefilm
Mirakeltjeneren 1918 Bobby Dewart DK/Kort fiktion
Hævneren 1918 Niels Gaardskarl DK/Spillefilm
Manden uden Smil 1917 Pianist DK/Spillefilm
En uheldig Skygge 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En nydelig Onkel 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Voksdamen 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Filmens Datter 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Truet Lykke 1916 Simoni, ingeniør DK/Spillefilm
Barnet fra Opfostringshuset 1916 Bob Carter, Dicks ven DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Grosserer Grøn DK/Spillefilm
Lotteriseddel No. 22162 1916 Charles, apache DK/Spillefilm
Arvetanten 1916 Gundelmayer, forfatter DK/Spillefilm
Manden uden Fremtid 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Held i Uheld 1915 Fritz Tummel, kontorist DK/Kort fiktion
Hr. Petersens Debut 1915 Nalle, skuespiller DK/Kort fiktion
Et Huskors 1915 Lensgreve Preben Rosenørn til Blide DK/Spillefilm
Trold kan tæmmes 1915 van Thaen, baron DK/Spillefilm
Appetit og Kærlighed 1915 Jens, teolog, Trolles nevø DK/Kort fiktion
Cowboymillionæren 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Cigaretpigen 1915 Pedro Delmart, kunstmaler DK/Spillefilm
Revolutionsbryllup 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Penge 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Herberg for Hjemløse 1914 Journalisten DK/Kort fiktion
Eventyrersken 1914 Gustav Jönsson DK/Spillefilm
Svindlere 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Grev Dahlborgs Hemmelighed 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Helvedesmaskinen 1914 Adjunkt Lerche DK/Kort fiktion
Endelig alene 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den nye Huslærer 1914 Valde, vagabond DK/Kort fiktion
Den kulørte Slavehandler 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Af Elskovs Naade 1914 Læge DK/Spillefilm
Under Skæbnens Hjul 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Privatdetektivens Offer 1913 Grosserer Gummesen DK/Kort fiktion
Kærlighed gør blind 1913 Kuno, von Hortens søn U/Spillefilm
Grossererens Overordnede 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kæmpedamens Bortførelse 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skæbnens Veje 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Ballettens Datter 1913 Delange, teaterdirektør DK/Spillefilm
Elskovs Gækkeri 1913 Løjtnant Grøn DK/Kort fiktion
Under Savklingens Tænder 1913 Bankier DK/Spillefilm
Atlantis 1913 Willy Snyders DK/Spillefilm
Højt Spil 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Hustruens Ret 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Lykkens lunefulde Spil 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Staalkongens Villie 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Fra Fyrste til Knejpevært 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
En farlig Forbryderske 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Hjærternes Kamp 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Badets Dronning 1912 Ungkarl DK/Kort fiktion
Kærlighed og Penge 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vor Tids Dame 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Operabranden 1912 Grev Bonnot DK/Spillefilm
Manegens Stjerne 1912 Dumme-Peter DK/Spillefilm
Et Hjerte af Guld 1912 En levemand DK/Spillefilm
Et moderne Ægteskab 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Afgrunden 1910 Medvirkende DK/Spillefilm
Man skal ikke skue Hunden paa Haarene 0 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.