enda

Trine Appel

(1972 – )

Skuespiller, manuskriptforfatter. Født 12/11 1972. Uddannet fra Statens Teaterskole i 1996 og Den Danske Filmskoles manuskriptlinje i 2015.

Appel har medvirket i flere danske spillefilm, kortfilm og tv-serier siden 1996, mens hun også har udgivet flere ungdoms- og voksenromaner. Hun debuterede som manuskriptforfatter på Ramasjang-serien 'Min Nye Søster' (2016), som hun desuden instruerede og medvirkede i.

'Christian IV – Den sidste rejse' (2018) er Appels spillefilmdebut som manuskriptforfatter.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Christian IV - Den sidste rejse 2018 Manuskript DK/Spillefilm
When We Meet Again 2017 Mor DK/Kort fiktion
Uro 2017 Politibetjent DK/Kort fiktion
Kubo - den modige samurai 2016 Mor/Abe U/Spillefilm
Den gode dinosaur 2015 Styrtregn U/Spillefilm
Flyvere i natten 2014 Ulla DK/Kort fiktion
Loftet 2014 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mommy 2013 Clerk DK/Kort fiktion
Croods 2013 Ugga U/Spillefilm
Klokkeblomst og vingernes hemmelighed 2012 Rima U/Spillefilm
Zambezia 2012 Nevilles mor U/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Dansk Husholdningsråd DK/Spillefilm
En bedemands bekendelser 2011 Medvirkende DK/Kort fiktion
Julie 2011 Kristine DK/Spillefilm
Alvin og de frække jordegern 3 2011 Zoe U/Spillefilm
Bølle Bob - Alle tiders helt 2010 Mor DK/Spillefilm
Se min kjole 2009 Mette DK/Spillefilm
Pagten 2009 Saia Tv-serie
Max 2007 Vibeke Tv-serie
Fighter 2007 Karatetræner DK/Spillefilm
The Madrid Connection 2007 Speaker DK/Dokumentarfilm
Han, hun og Strindberg 2006 Marie DK/Spillefilm
Happy Feet 2006 Norma Jean U/Spillefilm
Boog & Elliot - vilde venner 2006 Maria U/Spillefilm
1 : 1 2006 Merete DK/Spillefilm
Familien Gregersen 2004 Helle DK/Spillefilm
Til højre ved den gule hund 2003 Karin Jespersen DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Mette Tv-serie
En som Hodder 2003 Lola DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Bente DK/Spillefilm
En fars søn 2002 Medvirkende DK/Kort fiktion
Emmas dilemma 2001 Medvirkende, Manus Tv-serie
Prop & Berta 2001 Tyttebøvs DK/Spillefilm
Mit liv som Bent 2001 Lis Tv-serie
Hotellet 2000 Julie Faber Tv-serie
102 dalmatinere 2000 Chloe Simon U/Spillefilm
Indien 1999 Nanna DK/Kort fiktion
Stævnemødet 1998 Emma DK/Kort fiktion
GUFOL-Mysteriet 1997 Bente Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.